No pacilājošiem koncertiem līdz pašmāju kino pērlēm – tāda ir šīs nedēļas raidījuma "KultūrKlubs" piedāvātā notikumu izlase. Ar komentāriem par aktuālajām kultūras norisēm dalās arī raidījuma "KultūrKlubs" viesi – jaunā pašmāju seriāla "Krimināllieta iesācējam" producente Arta Ģiga, kā arī aktieris Jurijs Djakonovs.

Koncerts "Mūzika mieram pasaulē"

Sestdien, 30. aprīlī, pulksten 19 Lielajā ģildē Latvijas akadēmiskās mūzikas jaunās paaudzes virtuozi – vijolnieks Daniils Bulajevs, pianists Maksims Taņičevs un stīgu orķestris "Davinspiro Camerata" - ielūdz klausītājus koncertu "Mūzika mieram pasaulē".

Koncerta programmā skanēs romantiķu Pētera Čaikovska un Fēliksa Mendelszona–Bartoldi opusi, kā arī Astora Pjacollas tango ritmi.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs vai internetā.

"Eiropas koncerts" ar Berlīnes filharmoniķiem un Elīnu Garanču

Foto: Agnese Zeltiņa

Svētdien, 1. maijā, pulksten 11.55 Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" gaidāms Berlīnes Filharmonijas orķestra koncerts kopā ar izcilo diriģentu Kirilu Petrenko un operas zvaigzni Elīnu Garanču.

Pirmo reizi klausītājiem Latvijā tiks piedāvāts vērienīgais "Eiropas koncerts", kas būs skatāms arī televīzijā vairāk nekā 30 pasaules valstīs, tai skaitā, Latvijas Televīzijas 1. kanālā. Koncerta pārraide tiks īstenota sadarbībā ar "EuroArts", Vācijas, Japānas, Ķīnas Centrālo televīziju, LTV u.c. Rīgā skatītāji koncertu varēs baudīt arī uz lielā ekrāna kinoteātrī "Splendid Palace".

"Eiropas koncerts" ir tradīcija, kas tika aizsākta pēc Austrumvācijas un Rietumvācijas atkalapvienošanās. Šogad tas bija ieplānots Odesā, Ukrainā, taču karadarbības dēļ tika pārcelts uz Latviju.

4. maija Latvijas filmu maratons

Foto: Kadrs no filmas "Četri balti krekli"

Nacionālā Kino centra rīkotais tradicionālais 4. maija Latvijas filmu maratons pēc divu gadu pārtraukuma atgriezīsies klātienes seansos kinoteātrī "Splendid Palace" un piedāvās filmas arī Rīgas apkaimēs. Tomēr tiks saglabāts arī pandēmijas ierobežojumu laikā ieviestais tiešsaistes formāts un portālā "filmas.lv" programmu bez maksas varēs skatīties visā pasaulē.

Programmā gaidāmas vairākas pirmizrādes, simtgadnieka – kinorežisora Rolanda Kalniņa godināšana, filmas par Ukrainu, Latvijas animācija, kā arī brīvdabas seanss. Plašāk par gaidāmo programmu un seansiem – Latvijas Nacionālā kino centra mājaslapā.

Izrāde "Grimmi" Liepājas teātrī

Liepājas teātrī 23. aprīlī pirmizrādi piedzīvja Elmāra Seņkova iestudējums "Grimmi". Gaidāmo izrādi pēc brāļu Grimmu darbu motīviem režisors nodēvējis par šausmu pasakām.

"Kā dzīvot pasaulē, kurā notiek šausmas? Kā palikt krietnam, ja tev dara pāri? Nakts tumsu spēj salauzt dienas gaisma, bet kas lauzīs tumsu, ko radījis cilvēks? Pasakas beidzas laimīgi, taču vidusdaļai nāksies tikt cauri pašiem," tā par topošo izrādi raksta tās veidotāji.

Izrādē piedalās aktieri Inese Kučinska, Egons Dombrovskis, Edgars Pujāts, Viktors Ellers, Agnese Jēkabsone, Rolands Beķeris, Ilze Trukšāne, Madara Kalna, Hugo Puriņš, Kārlis Ērglis, Kintija Stūre, Madara Viļčuka, Valts Skuja.

Izrādei mūziku rakstījis komponists Edgars Mākens, mākslinieks Reinis Suhanovs, kurš radījis pasakām īpaši piemērotu - apokaliptisku skatuves noformējumu.

Tuvākā izrāde – 13. maijā.

Seriāls "Krimināllieta iesācējam"

Nupat pie skatītājiem nonākusi jaunā daudzsēriju filma "Krimināllieta iesācējam", kas tapusi pēc Andra Kolberga darba "Meklējiet sievieti!" motīviem.

Filmas darbība norisinās 1995. gadā, kad Latvija ir atguvusi neatkarību, un sižeta centrā ir kādas ietekmīgas sievietes nāve, kuras lietu uztic izmeklēt jaunam policijas darbiniekam. Filmā redzami gan populāri latviešu, gan ukraiņu un krievu aktieri.

Šajā nedēļas nogalē LMT viedtelevīzijā bez maksas pieejamas jau pirmās četras filmas sērijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!