Foto: DELFI
Festivāls "Laba Daba" ir radošs – apmeklētājiem vienmēr tiek piedāvāts plašs radošo darbnīcu klāsts, lai, atgriežoties mājās no festivāla, varētu lepoties ar jaunu pašgatavotu lietu vai jaunām zināšanām. Radošās darbnīcas var sameklēt festivāla centrā – pļavās pie Eža skatuves un Ej Apskrieties telts.

Biedrība "Baltais Suns" joprojām nebeidz pārsteigt ar savām atraktīvajām idejām, piedāvātajās aktivitātēm, kuru mērķis ir popularizēt biedrības labos mērķus.

Aktivitātes izdomā, pieskata un organizē burvīgie biedrības brīvprātīgie draugi. Piedalās suņi ar paraugdemonstrējumiem.

Dažādas aktivitātes festivālā piedāvās biedrība "Baltais Suns". Būs suņu paraugdemonstrējumi, līšana caur virvju režģi un desu turnīrs. Savukārt "Esi Brīvs!" festivāla apmeklētājiem piedāvās apmeklēt improvizētu smilšu terapiju. Radošā apvienība "Koka Spole" aicina uz mūzikas instrumentu darbnīcu. Darbnīcas katram bez maksas būs iespēja pagatavot Slovāku tautas instrumentu - Končovku, kā arī efektīvus un tai pašā laikā vienkāršus šeikerus. Kočovka ir pūšamais instruments, un, pateicoties tā uzbūvei, ir salīdzinoši viegli spēlējams.

Končovka spēj izdvest melodijas, kas sniedzās no meditējoši nomierinošām līdz dancīgi jancelīgām un kopā ar ritmisku šeikerīti spēs izkustināt pat iemigušu festivāla gājēju. Izmēģināt roku veiklību piedāvās keramikas mākslas meistaru Martas un Teņa mālu darbnīca.

Mūzikas skaņas mācīsimies izvilināt arī no latvāņiem Latvānis kaltētā veidā ir nekaitīgs un pat var kalpot gan par labu kurināmo materiālu, gan par materiālu tāda mūzikas instrumenta izveidei, ko dēvē  par lietuskoku.

Blakus latvāņu darbnīcai izskaistināsim teritoriju, pūšot lielus ziepju burbuļus, kā arī laidīsim pūķus. Lidojošos pūķus var veidot divos variantos - izmantojot kādus vecus maisiņus pamatam un lietotus kokteiļsalmiņus stiprinājumiem vai vecas avīzes pamatam un koka sprungulīšus korpusam.

"Surikatu brigāde" vairākas darbnīcas, kurās izgatavot ko jaunu - tridekšņu un velna bungas darināšana no alus pudeļu korķīšiem, aproču darināšana no striķīšiem, rotu darināšana, izmantojot dažādus audumus un PET pudeles un sapņu ķērāja izgatavošana.

Kad izgatavotas jaunas lietas, apmeklētāji aicināti ciemoties pie Zāļu sievas, lai iepazīstos ar latvju zīmēm,  saņemtu relaksāciju un dzīvesprieku no masāžas un nogaršotu  Līgatnes pļavu zāļu tēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!