Foto: Publicitātes attēls
No 1. līdz 3. jūlijam Daugavpilī un visā Latgalē notiks Latvijas pirmais kultūru festivāls "Pynu, pynu sītu", kurš krāšņi noslēgsies ar dižkoncertu Kārsavas "Krosta" estrādē, portālam "Delfi" vēsta festivāla rīkotāji.

Pirmajāss divās festivāla dienās apmeklētāji tiek aicināti uz Daugavpili, kur dažādās pilsētas vietās varēs baudīt vairāk kā 15 koncertus, vērot festivāla dalībnieku gājienu Rīgas ielā, sekot līdzi un piedalīties vairāk kā 9 meistarklašu norisē, ciemoties amatnieku teltīs un baudīt muzikālā tramvaja koncertus. Savukārt 3. jūlijā kolektīvi koncertēs vairākās Latgales vietās. Ar festivāla programmu iespējams iepazīties šeit.

3. jūlijā Kārsava jau no pusdienlaika tiks piepildīta ar dažādu kultūru skanējumu. plkst. 12:00 pie Kārsavas Kultūras nama notiks trešās festivāla dienas atklāšana. No plkst. 13:00 līdz 16:00 Kārsavas Kultūras nama teritorijā notiks baltu un slāvu sētu prezentācijas ar teatralizētiem un muzikāliem sižetiem. Plkst. 16:00 aiz Kārsavas Kultūras nam daudznacionāls mielasts "Putra no cirvja kāta". Plkst. 17;:00 festivāla dalībnieku gājiens uz "Krosta" estrādi (pa Vienības ielu). Plkst. 17:30 "Krosta" estrādē daudzu tautību mūziķu dižkoncerts, koncertu vadīs Roberto Meloni. Izskaņā – danču vakars.

Pasākuma moto ir "Daudzkultūru vēstījums Saules ceļā uz Latvijas simtgadi". Festivālā piedalīsies 1400 dalībnieki no 92 (no tiem 52 mazākumtautību) tradicionālās kultūras mākslinieciskajiem kolektīviem, kuri kopj un popularizē savas tautas kultūras tradīcijas.

Festivāla direktors Oskars Zuģickis norāda, ka "tā mērķis ir popularizēt, attīstīt un pilnveidot Latvijā dzīvojošo mazākumtautību tradicionālās kultūras mantojumu, mudināt mazākumtautību iedzīvotājus izprast savas kultūras nozīmi Latvijas kultūrvidē, kā arī aktivizēt sabiedrības līdzdalību nemateriālās kultūras mantojuma izzināšanā, praktizēšanā un tālāknodošanā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!