Foto: LETA

Latvijā tiks attīstīti klimatneitrāla kino servisa pakalpojumi, trešdien, 4. novembrī, tikšanās laikā vienojās vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) un Latvijas Filmu servisa producentu asociācijas pārstāvji.

Kā informēja Pūces padomniece komunikācijas un sabiedrisko attiecību jautājumos Agnese Vārpiņa, ministrs ar jomas pārstāvjiem pārrunāja Latvijas iespējas kino servisa nozarē attīstīt ilgtspējīgu un efektīvu uz klimatneitralitāti vērstu risinājumu ieviešanu, kļūstot par klimatneitrālu filmu ražošanas galamērķi.

"Tendences, kuras jau tagad varam prognozēt, liecina, ka ar laiku ikviena nozare saskarsies ar nepieciešamību mainīties. Klimata jautājumu risināšana līdz ar Eiropas Savienības (ES) izvirzītajiem mērķiem ceļā uz klimatneitralitāti ļauj secināt, ka videi draudzīgu risinājumu ieviešana būs nepieciešamība ikvienā nozarē, tostarp kino nozarē," uzskata Pūce.

Kā norādīja Latvijas Filmu servisa producentu asociācijas pārstāvji, Latvijā veiksmīgi attīstās kino servisa pakalpojumi. Pateicoties valsts atbalstam, pēdējo gadu laikā pieaudzis gan Latvijā ražoto filmu skaits, gan projektu skaits, ko Latvijā realizē ārvalstu kino producenti.

Lai veicinātu nozares izaugsmi un palielinātu eksporta kapacitāti, nepieciešams sākt nozares atbalstu arī no drošas un videi draudzīgas ražošanas skata punkta, jo interese par videi draudzīgu risinājumu pieejamību no ārvalstu filmu ražotājiem arvien pieaug.

Ministrs un jomas pārstāvji saredz, ka kino servisa nozare līdz ar klimatam draudzīgu risinājumu ieviešanu var veidoties kā nozīmīga industrijas sadaļa Latvijas tautsaimniecībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!