Foto: Shutterstock
Nākamajos gados starp Latviju un Armēniju tiks radīti labvēlīgi apstākļi sadarbības attīstībai visās kultūras un mākslas jomās, to paredz šonedēļ Erevānā starp abu valstu kultūras ministrijām parakstītā sadarbības programma 2015. - 2018. gadam.

Sadarbības programma izstrādāta, pamatojoties uz 2005. gadā noslēgto "Latvijas Kultūras ministrijas un Armēnijas Kultūras un jaunatnes lietu ministrijas vienošanos par sadarbību kultūrā", un ir šīs vienošanās izpildu instruments, liecina Kultūras ministrijas informācija.

Programma paredz, ka abas puses radīs labvēlīgus apstākļus sadarbības attīstībai praktiski visās kultūras un mākslas jomās - vizuālās un skatuves mākslas, literatūras, kinematogrāfijas, bibliotēku un muzeju, dekoratīvi lietišķās mākslas, kultūrvēsturiskā mantojuma objektu saglabāšanas, nemateriālā kultūras mantojuma un amatiermākslas, tautas daiļamatu, cirka mākslas, kā arī profesionālās kultūrizglītības jomā.

Abu valstu kultūras ministrijas apņemas sekmēt tiešu kontaktu nodibināšanu starp mūzikas iestādēm un koncertorganizācijām, atskaņotājmākslinieku un mūzikas kolektīvu apmaiņu.

Sadarbības programmas laikā veicinās Latvijas un Armēnijas mākslinieku un kolektīvu piedalīšanos starptautiskajos teātra un mūzikas festivālos, konkursos un tradicionālos pasākumos, kas norisinās abās valstīs, kā arī tiks sekmēta sadarbība literatūras, tulkošanas un grāmatniecības jomā un veicināta savstarpēja dalība literatūrai un grāmatniecībai veltītos starptautiskos pasākumos.

Tāpat abas ministrijas veicinās projektus un iniciatīvas, kas tiks īstenotas UNESCO, Eiropas Padomes, Eiropas Savienības un Austrumu partnerības gaitā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!