Foto: Publicitātes foto
Gaidot Latvijas Dizaina gada balvas 2021 finālu, organizatori no Latvijas Dizaineru savienības rīko tiešsaistes sarunu sēriju ar balvas žūrijas komisijas locekļiem. 28. janvārī piedāvājam noskatīties Miķeļa Baštika sarunu ar dizaineri Aneti Žukovu par radošumu, sociālo atbildību un pasaules dizaina tendencēm.

Anete Žukova ir grafikas un digitālā dizainere, dizaina domāšanas tehniku speciāliste. "Accenture Latvia" Servisa/Pakalpojumu dizaina vadītāja.

Beigusi Latvijas Universitāti ar bakalaura grādu uzņēmējdarbībā un ekonomikā, Ziemeļvalstu Multimediju akadēmiju Dānijā kā multimediju dizainere un absolvējusi apmaiņas programmu grafiskajā dizainā Palo Alto koledžā (ASV).

Tāpat Anete ir dzīvojusi ilgāku laiku septiņās valstīs, palīdzējusi "Sea Shepherd" dabas aizsardzības organizācijai cīnīties pret japāņu vaļu medniekiem Austrālijā, uzkāpusi Everesta bāzes nometnē.
Anete ir sociāli atbildīgs cilvēks, kas vienmēr izvērtē, kādu labumu viņas rīcība nesīs apkārtējai videi un sabiedrībai.

Latvijas Dizaina gada balva ir nacionālas nozīmes apbalvojums dizainā, kura mērķis ir apzināt, izvērtēt un arī starptautiskā mērogā popularizēt Latvijas dizaineru izcilāko sniegumu, sekmēt Latvijā radītā dizaina pielietojumu un Latvijas dizaina nozares attīstību, saikni ar citām nozarēm un izaugsmi ilgtermiņā. Balva iedibināta un tiek pasniegta kopš 2017. gada. Šogad, Covid-19 pandēmijas dēļ balvas pasniegšanas ceremonija ir pārcelta uz pavasari un notiks 28. maijā.

Nacionālas nozīmes apbalvojuma "Latvijas Dizaina gada balva" iniciators ir KM un organizators ir Latvijas Dizaineru savienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!