Foto: Publicitātes foto
Ar Miķeļa Baštika un Martina Fosleitnera (Austrija) sarunu turpināsies Latvijas Dizaina gada balvas tiešsaistes sarunu cikls ar balvas žūrijas komisijas locekļiem. Saruna notiks 4. februārī pulksten 13. Piedāvājam sekot līdzi sarunas tiešraidei. Saruna notiks angļu valodā.

Forsleitners ir Latvijas Dizaina gada balva žūrijas komandas vadītājs, kurš stāstīs par pasaules tendencēm, dizaina domāšanu un informācijas dizainu.

Fosleitners ir ieguvis maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā un viņam ir vairāk nekā 10 gadu vadības pieredze globālā japāņu digitālās attēlveidošanas uzņēmumā - vispirms kā produktu vadītājam Austrumeiropā un vēlāk kā mārketinga direktoram Austrijā.

1999. gadā viņš nodibināja hi-pe.at – dizaina studiju, kas izmanto informāciju un universālo dizainu darbā ar pašvaldībām, rūpniecības uzņēmumiem un bezpeļņas organizācijām.

Forsleitners ir Universal Design e.V Veimāra, kā arī Starptautiskā informācijas dizaina institūta IIID valdes loceklis, kā arī starptautiskas dizaina organizācijas BEDA sekretārs.

Viņš pasniedz dažādās universitātēs, tostarp Sigmund Freid Privat Universitātē Vīnē un Latvijas Mākslas akadēmija Rīgā.

Latvijas Dizaina gada balva ir nacionālas nozīmes apbalvojums dizainā, kura mērķis ir apzināt, izvērtēt un arī starptautiskā mērogā popularizēt Latvijas dizaineru izcilāko sniegumu, sekmēt Latvijā radītā dizaina pielietojumu un Latvijas dizaina nozares attīstību, saikni ar citām nozarēm un izaugsmi ilgtermiņā. Balva iedibināta un tiek pasniegta kopš 2017. gada. Šogad, Covid-19 pandēmijas dēļ balvas pasniegšanas ceremonija ir pārcelta uz pavasari un notiks 28. maijā.

Nacionālas nozīmes apbalvojuma "Latvijas Dizaina gada balva" iniciators ir KM un organizators ir Latvijas Dizaineru savienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!