Foto: Publicitātes foto
Ar diziana studijas "Asketic" vadītāja Miķeļa Baštika un Patrika Abatistas (Itālija) sarunu turpināsies Latvijas Dizaina gada balvas tiešsaistes sarunu cikls ar balvas žūrijas komisijas locekļiem. Saruna notiks 4. martā, pulksten 13. Piedāvājam sekot līdzi sarunas tiešraidei.

Saruna būs par pasaules pieredzi, jaunā laikmeta izmantošanu un iemesliem, kāpēc pasaulei izvēlēties tieši tevi.

Patriks Abatista (Patrick Abbattista) ir teicis: "Labākais izgudrojums ir nulles vērts, ja tas paliek garāžā."

Abatista ir mārketinga speciālists, kurš ir iemīlējies dizainā. Izmantojot savu daudzpusīgo pieredzi digitālā mārketinga jomā, 2015.gadā Patriks izveidoja šobrīd vadošo dizaina tiešsaistes portālu "DesignWanted", kura mērķis palīdzēt dizaineriem realizēt viņu radošo un komerciālo potenciālu. Viņa vadībā "DesignWanted" nodrošina radošos uzņēmējus un uzņēmumus ar integrētu mārketinga rīku un praktiska biznesa satura ekosistēmu, lai palīdzētu dizaineriem un arhitektiem sasniegt attiecīgo auditoriju un parādītu svarīgāko. Viņa misija ir svinēt dizainu kā domāšanas veidu, kas palīdz tuvoties biznesam, sabiedrībai un videi.

Patriku kā runātāju regulāri uzaicina tādi pasākumu organizatori un institūcijas kā Federlegno (Milānas Salone del Mobile organizators), Milānas Dizaina nedēļa, Dubaijas Dizaina nedēļa, Digitālā Dizaina dienas, Marmomac un daudzi citi.

Viņš ir arī pasniedzējs prestižajā Istituto Marangoni Dizaina skolā, kur pasniedz digitālo mārketingu un biznesa attīstību.

Patriks ir žūrijas loceklis "The Nominated" (2020/2021) un "Grand Prix du Design" (2020/2021) konkursos.

Latvijas Dizaina gada balva ir nacionālas nozīmes apbalvojums dizainā, kura mērķis ir apzināt, izvērtēt un arī starptautiskā mērogā popularizēt Latvijas dizaineru izcilāko sniegumu, sekmēt Latvijā radītā dizaina pielietojumu un Latvijas dizaina nozares attīstību, saikni ar citām nozarēm un izaugsmi ilgtermiņā. Balva iedibināta un tiek pasniegta kopš 2017. gada. Šogad, Covid-19 pandēmijas dēļ balvas pasniegšanas ceremonija ir pārcelta uz pavasari un notiks 28. maijā.

Nacionālas nozīmes apbalvojuma "Latvijas Dizaina gada balva" iniciators ir KM un organizators ir Latvijas Dizaineru savienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!