Foto: Publicitātes attēls
Ar Miķeļa Baštika un Pētera Bajāra sarunu turpināsies Latvijas Dizaina gada balvas tiešsaistes sarunu cikls ar balvas žūrijas komisijas locekļiem. Saruna notiks 15. februārī, pulksten 13. Piedāvājam sekot līdzi sarunas tiešraidei.

Saruna norisināsies par labu dizainu un arhitektūru, globalizāciju un dizaina balvas vērtību.

Saruna notiks ar oficiāla mediju partnera "Delfi.lv" atbalstu un tiks raidīta arī Latvijas Dizaina gada balvas "Facebook" lapā.

Pēteris Bajārs ir arhitektu biroja "Outofbox" vadītājs. Piedzīvojumu meklētās ar novērotāja garu.

Pēteris par sevi ir teicis: "Mani laikam kaitina tas – neviens nemana to, ka daudzas labas lietas var sasniegt ar ļoti sīkiem solīšiem."

Biroja "Outofbox" vadošais arhitekts Pēteris Bajārs stingri iestājas par pilsētas ārtelpas sakārtotību. "Outofbox" pēdējā laikā ir veiksmīgi pierādījis sevi divos liela mēroga konkursos – Rīgas Starptautiskās autoostas ēkas rekonstrukcijas metu konkursā un pirmās vietas iegūšanā Rail Baltica Riga stacijas metu konkursā.

2017. gadā arhitektūras birojs "Outofbox" piedalījās Latvijas Nacionālās dizaina balvas konkursā un iekļuva labāko 20 vidū ar interjeru privātmājai Cēsīs (saņēma žurnāla "Deko" īpašo balvu). Prefabricētā māja "A type", kuras uzstādīšana prasa tikai vienu dienu, iekļūst labāko sarakstā 2019. gadā.

Arhitektūras birojs "Outofbox" ir piedalījies arī starptautiskos arhitektūras konkursos.

Latvijas Dizaina gada balva ir nacionālas nozīmes apbalvojums dizainā, kura mērķis ir apzināt, izvērtēt un arī starptautiskā mērogā popularizēt Latvijas dizaineru izcilāko sniegumu, sekmēt Latvijā radītā dizaina pielietojumu un Latvijas dizaina nozares attīstību, saikni ar citām nozarēm un izaugsmi ilgtermiņā. Balva iedibināta un tiek pasniegta kopš 2017. gada. Šogad, Covid-19 pandēmijas dēļ balvas pasniegšanas ceremonija ir pārcelta uz pavasari un notiks 28. maijā.

Nacionālas nozīmes apbalvojuma "Latvijas Dizaina gada balva" iniciators ir KM un organizators ir Latvijas Dizaineru savienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!