Foto: Publicitātes foto
Ar diziana studijas "Asketic" vadītāja Miķeļa Baštika un Latvijas Dizaina gada balvas žūrijas dalībnieka Pjotra Svjateka (Piotr Świątek) sarunu turpināsies Latvijas Dizaina gada balvas tiešsaistes sarunu cikls ar balvas žūrijas komisijas locekļiem. Saruna notiks 25. martā, pulksten 13. Tiešraidē tai varēs sekot līdzi "Facebook" un portālā "Delfi".

Pjotrs Svjateks ir politiku un stratēģiju dizaineris, Latvijas Dizaina gada balvas žūrijas komandas dalībnieks, bet saruna būs par valsts sektora, valdības un dizaina krustcelēm, poļu dizaina manifestu un Eiropas nākamās paaudzes dizaina politiku.

Latvijas Dizaina gada balva ir nacionālas nozīmes apbalvojums dizainā, kura mērķis ir apzināt, izvērtēt un arī starptautiskā mērogā popularizēt Latvijas dizaineru izcilāko sniegumu, sekmēt Latvijā radītā dizaina pielietojumu un Latvijas dizaina nozares attīstību, saikni ar citām nozarēm un izaugsmi ilgtermiņā. Balva iedibināta un tiek pasniegta kopš 2017. gada. Šogad, Covid-19 pandēmijas dēļ balvas pasniegšanas ceremonija ir pārcelta uz pavasari un notiks 28. maijā.

Nacionālas nozīmes apbalvojuma "Latvijas Dizaina gada balva" iniciators ir KM un organizators ir Latvijas Dizaineru savienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!