Foto: Publicitātes foto
Latvijas simtgades svinēšanas festivāls "Latvijas Goda aplis" šajā nedēļas nogalē – 2. jūnijā – aicina uz Lubānas novadu, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāju pārstāvji.

"Latvijas Goda aplis" Lubānā sāksies pulksten 11.00, kad pilsētas klubā notiks tikšanās cikla "Dzimis Lubānas pusē, audzis Latvijai!" ietvaros. Tajā būs iespēja noskatīties Jāņa Liepiņa stāsta "Jubilejas vakariņas" teatralizētu uzvedumu, kurā piedalīsies Dailes teātra aktrise Lidija Pupure un Latvijas Universitātes folkloras ansambļa "Dandari" dalībnieki Māra un Lauris Neikeni.

Pulksten 15.00 sāksies "Latvijas Goda apļa" skrējiens apkārt Lubānai. Tā starts un arī finišs būs pie amatnieku centra. Reģistrēties skrējienam varēs turpat pirms starta un distances garums būs septiņi kilometri.

Pulksten 19.00 Lubānas evaņģēliski luteriskās draudzes baznīcā notiks Lubānas kultūras nama jauktā vokālā ansambļa "Naktsputni" koncerts "Dziesma kā rasa sudrabot sāk".

Pulksten 23.00 skvērā pie strūklakas būs iespēja baudīt SIA "Artistic" radīto gaismas instalāciju "Aiviekstes upes pērles". Tā reizē atgādinās par laikiem, kad Aiviekstes upē tik tiešām tika zvejotas pērles, un stāstīs Lubānas novada stāstu par tā cilvēkiem. Aiviekste laiku griežos izauklējusi tās krastus apdzīvojošo ļaužu sapņus un rūpes, un senāk šo upi dēvējuši par mazo Amazoni, kas pat pavasarī ir nevis krāčaina un strauja, bet mierīga un vieda.

Dienas laikā no pulksten 10.00 līdz pulksten 18.00 Lubānas novada tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrā būs iespējams apskatīt arī pirts zāļu paklāju aušanas meistares Katrīnas Valaines veidotu izstādi "Amats – mūža pamats", kurā stāstīts par Lubānas novada amatniecības vēsturi.

Festivālu "Latvijas Goda aplis" rīko biedrība "Staro 100". Plašāka informācija atrodama festivāla "Latvijas Goda aplis" mājas lapā godaaplis.lv. Nākamais pasākums notiks 9. jūnijā Limbažu novadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!