Foto: LETA
Latvijas Nacionālajā operā īsi pirms jaunās sezonas uzsākšanas prezentēti restaurētie partera daļas krēsli, portālu "Delfi" informē SIA "Rīgas nami" pārstāvji.

Krēslus pēc SIA "Rīgas nami" pasūtījuma restaurēja SIA "Rīgas krēslu fabrika". Kopumā, līdz 2017. gada 15. decembrim, paredzēts restaurēt 991 krēslu, bet jauno sezonu opera varēs uzsākt ar restaurētiem 365 partera daļas krēsliem.

Esošie krēsli Latvijas Nacionālajā operā tika uzstādīti 1995. gadā un tie izgatavoti no dižskābarža koksnes pēc Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja fondu 19. gadsimta eklektikas mēbeļu parauga. Krēsli ir kvalitatīvi izgatavoti, un arī šodien tie nav zaudējuši noturību un estētisko vērtību, tomēr 20 gadu lietošanas laikā krēsliem bija izļodzījušās konstrukcijas, daļēji nodilis koka apdares slānis, atsevišķās vietās zudušas dekoratīvās detaļas.

Kā norāda SIA "Rīgas nami" Valdes priekšsēdētāja Vineta Verika:" Krēslus pirms 20 gadiem ir izgatavojuši latviešu meistari, tādēļ esam lepni, ka arī šodien krēslus restaurē latviešu uzņēmums - "Rīgas krēslu fabrika", kas šo darbu ir paveikuši patiesi kvalitatīvi. Krēslu restaurācija ļauj saglabāt operas reprezentablo, stilistiski vienoto 19. gadsimta beigu interjeru, kā arī ir liecība lieliskajām Latvijas amatnieku prasmēm."

Papildus krēslu restaurācijas darbiem, Latvija nacionālajā operā notiek kases telpu pārbūve, liftu nomaiņa, kā arī šā gada augustā paredzēts uzsākt fasādes bojāto vietu remontdarbus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!