Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 13. jūnijā, plkst. 12.00 interesenti aicināti uz tikšanos ar muzeja etnogrāfijas ekspozīcijas veidotājām – LNVM Etnogrāfijas nodaļas vadītāju Ilzi Ziņģīti un galveno glabātāju Initu Heinolu.

Tās laikā būs iespēja gan iepazīt jaunizveidoto pamatekspozīcijas daļu, kas sniedz ieskatu latviešu tradicionālajā dzīvesveidā, gan uzzināt lietderīgu informāciju par latviešu tautastērpiem, stāsta pasākuma rīkotāji. 

Pasākums notiks cikla "Četras sestdienas muzejā" ietvaros LNVM pamatekspozīcijas un izstāžu zālēs Brīvības bulvārī 32, Rīgā.

"Zināms, ka divi vienādi tautastērpi nekad nav valkāti. Galvenās pazīmes noteikta novada tērpiem bija kopīgas, bet katra valkātāja tērps tieši tāds bija vienīgais. Papildinot ekspozīcijā aplūkojamās vēsturiskās liecības, pasākumā tiks demonstrēti arī attēli ar tērpiem, kas komplektēti, pamatojoties uz dokumentāliem avotiem un muzeja kolekcijā esošajiem priekšmetiem.

Ikviens tērps pārstāv noteiktu vietu un laiku. Tam jāpiemēro audums, tērpa piegriezums, kāju āvums, galvassega, un, protams, rotaslietas. Šajā tikšanās reizē varēs arī jautāt un noskaidrot, pārrunāt un diskutēt par tērpa izvēli un atdarināšanu mūsdienās," stāsta pasākuma organizatori..

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!