Foto: F64
Latvijas Okupācijas muzeja biedrību (LOMB), kas pārvalda Latvijas Okupācijas muzeju, turpmāk vadīs Dzintra Bungs, informēja muzejā.

Muzejā pavēstīja, ka izmaiņas LOMB valdē 16. februārī tika nostiprinātas Latvijas Uzņēmuma reģistrā. Bungs par biedrības priekšsēdi ievēlēja LOMB biedru sapulce 30.janvārī. Sapulce ievēlēja arī trīs citus valdes locekļus – finansistu Guntaru Krastu, mākslas vēsturnieku Rihardu Pētersonu un aktrisi un teātra producenti Annu Putniņu. Piektajam valdes loceklim vēsturniekam Oskaram Gruziņam pilnvaru termiņš vēl nebija beidzies.

Bungs tika ievēlēta par priekšsēdi ar biedru balsu vairākumu un nomainīja ilggadējo biedrības vadītāju Valteru Nollendorfu. Viņš vadīja LOMB kopš 2011. gada. Bungs ir ilggadēja LOMB biedre un viena no lielākajiem muzeja ziedotājiem.

Daudzus gadus Bungs muzejā ir vadījusi protokola vizīšu ekskursijas angļu un franču valodā, tai skaitā arī pērn Francijas prezidentam Emanuelam Makronam. Viņa ir arī veidojusi muzeja izstādi "Baltiešu aicinājums Apvienotajām Nācijām", kas pērn bija skatāma Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Bungs ir dzimusi Latvijā 1940. gada 9. oktobrī, piedzīvojusi bēgļu gaitas. Viņa mācījusies "Western Reserve" universitātes "Flora Stone Mather" koledžā Klīvlendā, ASV, 1961.gadā ieguvusi bakalaura grādu franču valodā un ķīmijā, bet 1963.gadā - maģistra grādu krievu un romāņu valodās. 1972. gadā "Fordham" universitātē Ņujorkā Bungs ieguvusi filozofijas doktora grādu romāņu valodās un literatūrā. Viņa ir mācījusies arī Arējās tirdzniecības seminārā Vācu akadēmijā Minhenē.

Savās darba gaitās Bungs ir strādājusi par franču valodas skolotāju un pasniedzēju, tomēr lielākoties viņa ir bijusi saistīta ar starptautisko politiku un drošību kā politikas apskatniece un eksperte. No 1975. līdz 1995. gadam viņa darbojās "Radio Brīvā Eiropa" Minhenē. Bungs ir apbalvota ar Triju zvaigžņu ordeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!