Foto: Publicitātes foto
Atzīmējot šā gada vērienīgāko un nozīmīgāko kultūras pasākumu, Latvijas Pasts izdod divas jaunas pastmarkas, kas prezentēs XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētkus.

Kā portālu "Delfi" informē Latvijas Pasta pārstāvji, jauno pastmarku pirmās dienas zīmogošana paredzēta piektdien, 2013.gada 28.jūnijā, "Rīga 2014" radoši informatīvajā telpā, Esplanādē, Rīgā, no plkst. 10 līdz 19:30. Jaunās pastmarkas Latvijas Pasts dāvās visiem šā gada svētku virsdiriģentiem un virsvadītājiem – debitantiem.

Pirmās oficiālās svētku pastmarkas tiks pasniegtas 14 virsdiriģentiem un virsvadītājiem, kuri debitēs XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētkos.

Jaunajās pastmarkās attēloti krāšņos tautas tērpos tērpti svētku dalībnieki – koristi un dejotāji. Pastmarku blokā un pirmās dienas aploksnē iestrādāts arī svētku logotips, kas tapis, Latvijas Pasta jauktajam korim iedziedot komponista Jāņa Lūsēna dziesmu ar Ineses Zanderes vārdiem "Rieta lūgšana".

Svētku pastmarku bloka un pirmās dienas aploksnes autore ir māksliniece Lilija Dinere. Pastmarku bloka, kurā iekļautas divas pastmarkas, tirāža ir 30 000 eksemplāru; pastmarku nominālvērtība 35 santīmi un 55 eiro centi, kas atbilst vienkāršas vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā.

XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem veltītās pastmarkas ir Latvijas Pasta otrais veltījums svētkiem. Pirmoreiz pastmarkas dziesmu un deju svētkiem izdotas pirms 15 gadiem – 1998.gadā.

Dziesmu un deju svētki šogad norisināsies no 30.jūnija līdz 7.jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!