Foto: Foto: Roberts Blaubuks

Valsts prezidents Egils Levits lēmis piešķirt Cildinājuma rakstus dziedātājai Margaritai Vilcānei un aktrisei Lidijai Pupurei, cildinot abu izcilo personību mūža darbu un devumu Latvijas mūzikai un kultūrai, kā arī sveicot nozīmīgajās dzīves jubilejās, portālu "Delfi" informēja prezidenta kancelejā.

"Jūsu sniegumam uz skatuves Latvijā un pasaulē allaž bijis raksturīgs augsts profesionālisms, elegance, maksimāla atdeve savam darbam, tēlains un patiess, dziļi emocionāls un spilgts priekšnesums," tā par dziedātāju Margaritu Vilcāni saka Valsts prezidents.

Savukārt aktrisei Lidijai Pupurei Valsts prezidents velta vārdus: "Jūs esat personība, kura nekad nav mēģinājusi izdabāt attiecīgā laika gaumei, augstāk par visu vērtējot cilvēciskās, mākslinieciskās un latviskās vērtības."

Svinīgā Cildinājuma rakstu pasniegšana notiks, kad valstī uzlabosies epidemioloģiskā situācija.

Lai pateiktos par sasniegumiem Latvijas valsts vai sabiedrības labā, 2016. gadā toreizējais Valsts prezidents Raimonds Vējonis izveidoja un ieviesa jaunu atzinības izteikšanas veidu – Valsts prezidenta Cildinājuma rakstu.

Cildinājuma rakstu Valsts prezidents piešķir pēc savas iniciatīvas. To pasniedz gan par atsevišķu nozīmīgu darbu, gan par ilggadēju ieguldījumu Latvijas valsts un sabiedrības labā.

Pirmo Cildinājuma rakstu 80 gadu jubilejā pasniedza Raimondam Paulam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!