Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" būvnieku meklēs starptautiskā konkursā – uzņēmumam, kas daudzfunkcionālo centru cels, būs jābūt ar atbilstošu pieredzi projekta unikalitātei, izdevumam "Kurzemes Vārds" pastāstīja Pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde.

Būvniecības konkursa nolikums domei ir jāizsludina līdz 1. martam – to paredz pašvaldības līgums ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru. Pašlaik vēl nolikums tiek izstrādāts. Plāno pretendentus atlasīt vairākās kārtās, lai vispirms varētu izvērtēt uzņēmēju kvalifikāciju – viņiem būs jāpierāda spējas realizēt šādu projektu.

Turklāt pašvaldība ir aicinājusi Iepirkuma komisiju, kas vērtēs uzņēmēju piedāvājumus, papildināt ar diviem speciālistiem no Kultūras ministrijas, tā kā ēkā paredzēts rast mājvietu divām valsts institūcijām – Liepājas Simfoniskajam orķestrim un Emiļa Melngaiļa Mūzikas vidusskolai. Vienu pārstāvi komisijā dome aicina norīkot no orķestra vai vidusskolas, otru – no ministrijas Nacionālās bibliotēkas būvniecības nodaļas, ņemot vērā tāda cilvēka pieredzi sarežģītās un lielās bibliotēkas celtniecībā.

Tikko sāks būvēt koncertzāli, tas būs signāls attīstītājiem, kuri pirms krīzes plānoja un virzīja citus jaunbūvju projektus Jūras ielā, ka laiks atgriezties pie savām būvniecības iecerēm, uzskata Poga. Tā sauktajos treknajos gados bija ieplānots būvēt modernas ēkas – divus baltos kubus Jūras ielas 3. nama priekšā. Savukārt koncertzāles piebūve, kuru tagad pašvaldība neplāno celt un kas paredzēta kādā no nākamajām kārtām, pēc Pogas domām, nākotnē varētu tapt kā privātas iniciatīvas projekts, interese par to jau esot izrādīta.

Jau ziņots, ka Liepājas koncertzāles kopējās izmaksas tiek lēstas ap 19,5 miljoniem latu. Ēkā paredzēts izvietot arī Liepājas mūzikas vidusskolu.

Liepājas koncertzāles jeb daudzfunkcionālā centra "Lielais dzintars" projektā līdz šim ieguldīti jau vairāk nekā pieci miljoni latu. "Lielā dzintara" projektu izstrādājis austriešu arhitekts Folkers Gīnke. Koncertzāles būvniecības darbus Liepājā varētu sākt šī gada vasarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!