Foto: DELFI

Nacionālais kino centrs (NKC) nacionālo filmu festivālu "Lielais Kristaps" arī šogad uzticēs rīkot biedrībai "Latvijas Kinematogrāfistu savienība", liecina NKC informācija.

NKC līdzdarbības līgumu "Par atsevišķu valsts pārvaldes uzdevuma - kvalitātes novērtējuma filmu nozarē – veikšanu" ar Latvijas Kinematogrāfistu savienību slēgs par 80 000 eiro.

Latvijas Kinematogrāfistu savienība arī līdz šim rīkoja "Lielo Kristapu".

Latvijas Kinematogrāfistu savienībai būs jāveic Latvijas filmu nozares darba rezultātu izvērtējums, jāizstrādā festivāla nolikums, kas ļaus profesionāli, efektīgi un pilnvērtīgi izvērtēt Latvijā veidoto profesionālo filmu māksliniecisko kvalitāti, kā arī būs jāizveido festivāla filmu atlases komisija, kuras uzdevums būs sekot līdzi Latvijas kinoprocesam laika posmā no iepriekšējā nacionālā filmu festivāla norises, veicot filmu atlasi ar mērķi nodrošināt kvalitatīvu un profesionālu "Lielā Kristapa" filmu programmas izveidi.

Biedrībai būs arī jāizveido festivāla žūrijas komisija ne mazāk kā piecu locekļu sastāvā, lai nodrošinātu profesionālu un kompetentu Latvijas filmu izvērtējumu saskaņā ar festivāla nolikumu. Vēlams nodrošināt Latvijas filmu programmas izvērtējumu arī starptautiskā kontekstā, sadarbojoties ar kādu no Latvijā notiekošiem starptautiskiem filmu festivāliem.

Latvijas Kinematogrāfistu savienībai būs jāapbalvo filmu nozares darbinieki par izciliem profesionālajiem sasniegumiem, izvērtējot filmas un saskaņā ar festivāla nolikumu piešķirot balvas labākajām dažādu veidu filmām, kā arī labākajiem kino profesiju pārstāvjiem. Tāpat tai būs jāpasniedz balva arī par mūža ieguldījumu filmu nozarē un jāorganizē festivāla filmu skates, kā arī festivāla noslēguma un apbalvošanas ceremonija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!