Foto: Publicitātes foto

SIA "Lielais Dzintars" iepazīstina ar Liepājas koncertzāles atklāšanas programmu un mākslas foruma "Atklāj savu dzintaru!" pasākumiem.

Kā vēsta koncertzāles pārstāvji, šovasar, vēl pirms koncertzāles "Lielais Dzintars" atvēršanas, vairākas pilsētas vietas atdzims kultūras baudījumam un pārsteigs ar žanriski daudzveidīgiem mākslas notikumiem. No 6. līdz 29. augustam mākslas foruma "Atklāj savu dzintaru!" ietvaros liepājniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja baudīt savā daiļradē spilgtu latviešu mākslinieku - Aigara Bikšes, Ērika Caunes, Gintera Krumholca, Daiņa Rudena – radītus mākslas objektus pilsētvidē, brīvdabas "Pūt vējiņi!" izrādi Karostas manēžā, Indras Reinholdes modernā baleta iestudējuma pasaules pirmizrādi, multimediālus kamermūzikas koncertus jaunatvērtajā Romas dārzā, pazīstamas un vasarīgas džeza melodijas jauno liepājnieku izpildījumā un foruma noslēgumā - simforoka koncertu "Leģenda par dzintaru" pie jaunās koncertzāles.

'Lielā Dzintara' pasākumu programma

Savukārt rudenī "Lielais Dzintars" ienāks Liepājā ar koncertzāles atklāšanas svētkiem, kas tiks svinēti vairāk nekā divus mēnešus. Tie sāksies ar Kamerzāles un Eksperimentālās skatuves atklāšanas pasākumiem oktobra vidū. Novembra sākumā, 6. un 7.novembrī, ar Liepājas Simfoniskā orķestra, starptautiski atzītu solistu – Elizabeti Stridu (Zviedrija), Jovitu Vaškevičiūti (Lietuva), Mati Turi (Igaunija), Egilu Siliņu un VAK "Latvija" dalību tiks atklāta Lielā zāle. Līdz pat gada beigām koncertzāles atklāšanas pasākumos uzstāsies spilgti solisti un izpildītājmākslinieki: Marina Rebeka, Rame Lahaj (Kosova), Raimonds Pauls, Reinis Zariņš un citi. Skanēs Ludviga nav Bēthovena, Ērika Ešenvalda, Imanta Kalniņa, Agra Engelmaņa, Leonarda Bernstaina, Dž.Geršvina, Endrjū Loida Vēbera un citu jaunu un jau labi zināmu komponistu mūzika.

"Veidojot repertuāru "Lielā Dzintara" atklāšanas svētkiem, pirmkārt domāju par Liepājas mūziku un mūziķiem, par Liepājas kultūras lomu Latvijas un starptautiskajā vidē. "Lielais Dzintars" ir iecerēts kā visa Baltijas reģiona mūzikas dzīvi vienojošs elements, tādēļ solisti atklāšanas koncertā pārstāvēs visas mūsu tuvākās kaimiņzemes. Koncertzāle tapusi, pateicoties Latvijas dalībai Eiropas Savienībā, tādēļ atklāšanas koncertā skanēs L.Bēthovena 9.simfonija, kuru varam uzskatīt par apvienotās Eiropas muzikālo simbolu." – koncertzāles mākslinieciskās koncepcijas veidotājs Ints Dālderis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!