Foto: LETA

Liepājas Simfoniskā orķestra vadība (LSO) apsver iespēju uzņēmumam SIA "Biļešu paradīze" prasīt kāda veida kompensāciju par 3. martā ierobežoto biļešu tirdzniecību tā kasēs un interneta veikalā, sacīja LSO mārketinga un komunikācijas daļas vadītāja Daina Vanaga.

Taujāta, kad LSO ar "Biļešu paradīzi" pārrunās iespējamo kompensāciju, Vanaga atbildēja, ka pēdējo dienu notikumu dēļ orķestra vadība vēlas nogaidīt, lai sarunas varētu notikt mierīgākā gaisotnē.

Vanaga skaidroja, ka 3. marta vakarā Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" norisinājās Starptautiskā zvaigžņu festivāla atklāšanas koncerts, kurā ar LSO vācu diriģenta Luca Kēlera vadībā uzstājās pianists Reinis Zariņš un Krievijas čellists Rustems Hamiduļins. Par to, ka dienas gaitā būs iespējams iegādāties biļetes praktiski tikai uz gaidāmo Dziesmu un deju svētku pasākumiem, "Biļešu paradīze" iepriekš nebija informējusi.

Vanaga pauda pārliecību, ka, ņemot vērā liepājnieku paradumus biļetes pirkt sestdienās, jeb tieši pirms pasākumiem, apmeklētāju skaits festivāla atklāšanas koncertā, visdrīzāk, bija zemāks, nekā tas būtu bijis, ja biļešu tirdzniecība noritētu bez problēmām. Pēc Vanagas teiktā, sakarā ar to, ka sestdien pēc plkst.13 "Biļešu paradīzes" Liepājas filiālēs bija samērā lēna rindu kustība, LSO vadība sociālajos tīklos izsūtīja paziņojumu par iespēju iegādāties viņu pasākumu biļetes arī koncertzālē "Lielais dzintars".

Neraugoties uz to, pēc Vanagas domām, lēnā rindu kustība "Biļešu paradīzes" kasēs ietekmēja arī cilvēku vēlmi iegādāties biļetes uz orķestra pasākumu sestdienas vakarā.

Kā ziņots, sestdien, 3. martā, plkst. 11 tika sākta vasarā gaidāmo Dziesmu un deju svētku maksas pasākumu biļešu tirdzniecība. To saskaņā ar LNKC pērn sarīkotā iepirkuma konkursa rezultātiem nodrošina "Biļešu paradīze".

Biļešu tirdzniecības pirmajā dienā tika saņemts vairāk nekā miljons pieprasījumu pēc apmēram 95 000 biļešu, informēja svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva. Vairākās vietās Rīgā un citviet Latvijā bija izveidojušās garas rindas pēc šīm biļetēm. Pircēji tika apkalpoti lēni, un arī uz biļetes iegādi internetā nācās gaidīt vairākas stundas, turklāt daudzos gadījumos arī pēc ilgās gaidīšanas kāroto biļeti iegādāties neizdevās.

Līdz sestdienas vakaram tika pilnībā izpārdotas biļetes uz 17 no kopskaitā 19 Dziesmu un deju svētku maksas pasākumiem.

Tāpat ziņots, ka Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" 3. martā tika atklāts 26. Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls, kas norisināsies līdz 24. martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!