Foto: Publicitātes foto
28.jūlijā Lietuvas ziemeļos, leģendārā Karpju muižā notiks mūzikas, mistikas, un neparastu izjūtu audiovizuāls festivāls "Ad Astra", portālu "Delfi" informē festivāla preses pārstāve Latvijā Ļena Smelova.

Festivālā būs iespēja vērot unikālu kultūras projektu "WAFT", kurā ar elektroniskās mūzikas efektu un gaismas instalāciju palīdzību tiks atskaņotas lietuviešu īpašas tautasdziesmas – sutartines, kuras iekļautas UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Projektā ir apvienojušies alternatīvā audiovizuālā grupa "fusedMarc" un lietuviešu tautasdziesmu izpildītāji "Trys keturiose".

"Elpu aizraujošu pieredzi sola arī projekts "Sovijus" no Kauņas, kas savā mūzikā lido no kosmiskiem augstumiem līdz post-etno skanējumam – festivālam viņi gatavo īpašu priekšnesumu," norāda Smelova.

Ar īpašu uzstāšanos notikumā piedalīsies arī Latvijā īpaši iemīļotā mūziķe Alina Orlova, kas viesojās arī pagājušā gada "Positivus" festivālā Latvijā. Visdrosmīgāko mūzikas sintēzi piedāvās Baltkrievijas grupa "Egor Zabiela Trio" - viņu eksperiments paredz mēmās filmas atdzīvināšanu ar akordeona, basa un bungu palīdzību. Savukārt grupas "Music Inwallved" izpildījumā skanēs kosmiski apokaliptiska odiseja.

Karpju muiža ir viena no lielākajām Lietuvā. Majestātiskās ēkas un parki glabā sevī daudz noslēpumu. Runā, ka muižā joprojām laiku pa laikam mēdz iemirdzēties divas gaismiņas - jaunā muižnieka un viņa mīļotās dvēseles. Kāda teika vēsta, ka ļaunais tēvs – Karpju muižas īpašnieks nogalināja jauno meiteni, un mīlētāji joprojām mēģina vienoties pēdējā mīlas dejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!