Foto: Publicitātes attēli

Latvijā noteiktās ārkārtējās situācijas laikā Likteņdārzs ir atvērts apmeklētājiem, taču "Kokneses fonds", kas ikdienā rūpējas par dārza uzturēšanu, aicina Likteņdārza viesus pēc būtības un atbildīgi ievērot valstī noteiktos stingros pulcēšanās un pārvietošanās ierobežojumus, un pastaigās pa dārzu doties vienīgi savas ģimenes lokā.

Sandra Kalniete, Eiropas Parlamenta deputāte, "Kokneses fonda" padomes priekšsēdētāja: "Likteņdārzā arī ārkārtējās situācijas laikā ikviens ir gaidīts nesteidzīgām, iedvesmojošam, veselīgām pastaigām – dārzs ir atvērts, taču lūdzam to apmeklēt tikai individuāli vai kopā ar saviem tiešajiem ģimenes locekļiem. Mūsu visu kopīga atbildība ir respektēt īpašos apstākļus, kādos dzīvojam, un tikai kopā, būdami solidāri viens pret otru un patiesi ievērojot šobrīd noteiktos ierobežojumus, varēsim Latvijā apturēt pandēmijas strauju izplatību un atgriezties pie tādas ikdienas, kādu mēs vēlamies."
Ievērojot valdības noteikto ierobežojumu darbam klātienē, Likteņdārza Informācijas centrs līdz 14. novembrim būs slēgts.

Likteņdārzs ir unikāla, par ziedojumiem veidota piemiņas vieta, kas pēc pasaulē pazīstama Japānas ainavu arhitekta Šunmjō Masuno (Masuno Shunmyō) projekta un arhitekta Andra Kronberga uzraudzībā tiek veidota uz salas Daugavā pie Kokneses.

Likteņdārzs tapis kā gaišas atceres dārzs, kur svinēt latviešu tautas izturību un gara spēku. Tas veltīts visu latviešu piemiņai, kuri 20. gadsimtā gājuši bojā vai cietuši svešu varu dēļ. Dārzs apvieno izcilu kultūrainavu, arhitektūru ar Kokneses pussalas dabas un Daugavas krāšņumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!