Foto: Publicitātes foto
Kokneses fonds saņēmis piemiņas ziedojumu no Lielbritānijas – inženierzinātņu profesora Reinharda Vītola ģimene, pavadot viņu pēdējā gaitā, lūdza tuviniekus un draugus savu ziedojumu veltīt Likteņdārzam. Ziedojumu vairāk nekā 2200 eiro Kokneses fonds saņēma 11. novembrī, portālu "Delfi" informē Kokneses fonda pārstāve Elīna Bīviņa.

Tas ir simboliski, ka Vītolu ģimenes dāvinājumu saņēmām Lāčplēša dienā," saka Sandra Kalniete, "Kokneses fonda" padomes priekšsēdētāja. "Profesora Reinharda Vītola un viņa kundzes vārdi tiks iemūžināti uz Saieta nama goda sienas, kur būs rakstīti visu to cilvēku vārdi un organizāciju nosaukumi, kuri gadu gaitā ar saviem ziedojumiem atbalstījuši Likteņdārza tapšanu. Vītolu ģimenes ziedojumu ieguldīsim Saieta nama otrās kārtas celtniecībā."

Profesors emeritus Dr. Reinhards Vītols bija Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Goda doktors, saņemot šo titulu par izciliem sasniegumiem inženierzinātņu attīstībā, nozīmīgu veikumu RTU mācībspēku kvalifikācijas celšanā un lielu ieguldījumu Latvijas inženieru starptautisko sakaru veicināšanā. Latvijas vēstniecība Lielbritānijā norāda, ka savu garo mūžu profesors veltījis latviešu kopienai Lielbritānijā, savukārt zinātnē viņš tiek atzīts par unikālu un sarežģītu problēmu risinātāju, izgudrotāju un mašīnu projektētāju, kas sava mūža patentējis 37 sistēmas un mašīnas.

Kokneses fonds izsaka līdzjūtību profesora dzīvesbiedrei Zentai Vītolai.

Likteņdārzs ir unikāla, par ziedojumiem veidota piemiņas vieta, kas pēc pasaulē pazīstama Japānas ainavu arhitekta Šunmjō Masuno (Masuno Shunmyō) projekta top uz salas Daugavā pie Kokneses. Likteņdārzu aizsargā 2018. gadā Saeimā pieņemts īpašs Likteņdārza likums.

Likteņdārzs top kā gaišas atceres dārzs, kur svinēt latviešu tautas izturību un gara spēku. Tas veltīts visu latviešu piemiņai, kuri 20. gadsimtā gājuši bojā vai cietuši svešu varu dēļ. Dārzs apvieno izcilu kultūrainavu, arhitektūru ar Kokneses pussalas dabas un Daugavas krāšņumu. Likteņdārza attīstībai ziedojuši tūkstošiem Latvijā un ārvalstīs dzīvojošo tautiešu un desmitiem uzņēmumu, Kokneses fonds ar pateicību un līdzjūtību pieņem testamentāros un piemiņas ziedojumus. Ik gadu Likteņdārzu apmeklē 70 000 – 100 000 viesu, no kuriem aptuveni 30% ir bērni un jaunieši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!