Jaunākajā LTV1 arhitektūras raidījuma "Adreses" sērijā, kas noslēdz pārraides 2016. gada rudens sezonu, runāts par vecu ēku saglabāšanu un jaunbūvju vērtību. Vai ir vērts saglabāt? Vai vietā uzceltā ēka vienmēr būs vērtīgāka par veco? Kā ar arhitektūras modi, kas pa gadiem tomēr mainās? Uz šiem jautājumiem jaunākajā sērijā centies atbildēt "Adrešu" autors Mārtiņš Ķibilds kopā ar sērijas ceļabiedreni – dziedātāju Lindu Leen.

Sērijā Ķibilds un Linda Leen provocē skatītāja domāšanu, liekot svaru kausos pilnīgi atšķirīgus arhitektūras izstrādājumus – šoreiz tā ir kādas turīgas ģimenes villa Mežaparkā un visiem labi zināmā viesnīca "Latvija" jeb pilnā nosaukumā – "Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel".

Jaunā, izteikti modernā Mežaparka villa uzcelta nupat, nojaucot iepriekšējo, pirms 100 gadiem celto, vasarnīcu. Viesnīcas "Latvija" kvartālā jaunais aizslaucījis veco pat vairākkārt – 1960. gados tika nojaukta vēsturiskā apbūve, lai atbrīvotu vietu jaunās viesnīcas augstceltnei, bet 2000. gadu sākumā daļa no tās vēlreiz tika nojaukta un līdz nepazīšanai pārbūvēta.

Sērijas sākumā Ķibildam nebija ne jausmas, kuru no adresēm par savu favorītu izvēlēsies Linda, bet viņai tas tapa skaidrs jau pirmajās piecās minūtēs.

Raidījuma pēdējās minūtēs televīzijas pirmizrādi piedzīvojis arī Lindas Leen jaunais singls "Beyond Velvet Skin".

LTV1 ēterā Adreses skatāmas ik ceturtdienu 19.30. Raidījumu sadarbībā ar LTV producē studija VFS Films un autors Mārtiņš Ķibilds. Citi Adrešu stāsti – autora Instagram kontā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!