Foto: Publicitātes foto
LKA Latvijas Kultūras koledža īsteno augstāko profesionālo izglītību Latvijā, kā dēļ pie tās regulāri vēršas kultūras jomas profesionāļi ar ierosinājumiem īstenot izglītību, sagatavojot noteiktu nozaru speciālistus. Atsaucoties uz nozaru pieprasījumu, 2014. gadā LKA Latvijas Kultūras koledža īstenoja studijas Modes menedžmenta un Skatuves tehniskās apskaņošanas specializācijas. Šogad esošo specializāciju klāstu papildinās Skatuves dizains, vēsta LKA pārstāvji.

"Dirty Deal Teatro" mākslinieks un jaunizveidotās specializācijas vadītājs Uģis Bērziņš par Skatuves dizaina specializāciju saka, ka tā "piedāvā apgūt skatuves, telpas, izstādes vai koncerta veidošanas paņēmienus, kas palīdz konkrētajam pasākumam nodot vēstījumu līdz skatītājam. Skatuves dizaina programmā būs iespēja apgūt vizuālās mākslas pamatzināšanas, kā arī apgūt zināšanas audio, video, foto un gaismošanas pamatos.

Studiju laikā tiks iegūtas spējas konstruēt un darboties trīsdimensiju vidē un maketēšanā, kā arī būs iespēja apgūt kompozīciju, kostīmu dizainu, grafisko dizainu un pamatus režijā un dramaturģijā."

LKA Latvijas Kultūras koledžas vēsture aizsākās 1946. gadā. Šobrīd tā ir neuniversitātes tipa augstskola, kas Latvijā realizē 1.līmeņa augstāko profesionālo izglītību. Tā piedāvā studijas Mūsdienu un Laikmetīgajā dejā, Izrāžu un sarīkojumu producēšanā, Sarīkojumu veidošanā un vadīšanā, Teātra mākslā, Mūzikas menedžmentā, Radošajā fotogrāfijā, Dizaina menedžmentā, Modes menedžmentā, Gaismas dizainā, Mediju producēšanā, Pasākumu tehniskajā apskaņošanā, Reklāmā un sabiedriskajās attiecībās, Kultūras tūrismā, Bibliotēku informācijas speciālista un Izglītības iestāžu bibliotekāra arodos, stāsta LKA pārstāvji.

Interesenti tiek aicināti 23. maijā pl. 12:00 ierasties LKA Latvijas Kultūras koledžā uz tikšanos ar specializāciju vadītājiem Rīgā, Bruņinieku ielā 57, un uzzināt vairāk par plašajām studiju iespējām. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!