Foto: Publicitātes foto

Viens no populārākajiem, krāšņākajiem un arī vecākajiem Rīgas izklaides pasākumiem – Latvijas Mākslas akadēmijas karnevāls – šogad būs slēgts pasākums, kuru varēs apmeklēt tikai LMA studenti, absolventi un "pāris draugi ar ielūgumiem", portālam "Delfi" pavēstīja rīkotāji.

Šogad karnevāls notiks 17. februārī un tā tēma būs "R'O'SOLS".

Kā sarunā ar portālu "Delfi" stāsta LMA studentu pašpārvaldes pārstāve un karnevāla rīkotāja Rebeka Anna Kalniņa, šāda kārtība ir uz vienu gadu un šoreiz pasākuma mērķis būs saliedēt LMA studentus. Tā būs atgriešanās pie karnevāla saknēm pagājuša gadsimta 30. gados, kad tas bija tikai un vienīgi iekšējs akadēmijas studentu pasākums.

Tāpat organizatore stāsta, ka, pieņemot šādu lēmumu, bijis svarīgi karnevālu popularizēt tiešu pašu LMA studentu vidū, jo pēdējos gados tieši savējo apmeklētība kritusies.

Kā uzsver Rebeka Anna, nākamgad, kad LMA karnevāls svinēs 80. pastāvēšanas jubileju, tiek plānots vērienīgs un krāšņs pasākums, ko varēs apmeklēt ikviens.

Šogad uz karnevāla galvenās skatuves uzstāsies grupas "Inokentijs Mārpls", "Double Faced Eels", "Franco Franco", "Deeper Upper", "The Coco'nuts", "The Black Pockets" un MNTHA jaunais projekts "Crime Sea". Biļešu pārdošana tiks uzsākta 6. februārī LMA pirmā stāva vestibilā.

Kā sola rīkotāji, pasākuma apmeklētājiem būs iespēja realizēt savas radošākās ieceres un fantāzijas, jo pamatlikums labam rasolam ir tā sastāvdaļu daudzveidība. Tēma izvēlēta godinot laika periodu, kad karnevāla tēma nebija noteicošais tērpu izveidē. "R'O'SOLS" priecēs ar plašu aktivitāšu klāstu – tējas ceremonijām, perfomancēm, kino programmu un folkmūzikas zāli. Visa programma tiks izziņota pilnībā pasākuma oficiālajā Facebook lapā. Par karnevāla vizuālo identitāti šogad ir parūpējusies LMA Vizuālās komunikācijas apakšnozares absolvente Sabīne Moore.

79. karnevāls top LMA Studentu Padomei sadarbojoties ar pasākumu aģentūru "Pieaugušie bērni". Kā ierasts, daļa no karnevāla nakts burvības ir īpaši pasākumam un tēmai veidotas dekorācijas un mākslas objekti, par kuru tapšanu jau laikus rūpējas gan LMA studenti, gan kolēģi no citām Latvijas mākslas skolām, kā arī Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma.

Karnevāls durvis vērs 17. februārī plkst. 21.00 un turpināsies līdz pat rīta gaismai. Pirmos pasākuma viesus sagaida īpašais "Ezītis miglā" gatavotais rasols. No plkst. 21.30 Akadēmijas ēkā skanēs dzīvā mūzika. Atgādinām, ka ieeja karnevālā ir no 18 gadu vecuma un pie ieejas tiks pārbaudīti personu apliecinošie dokumenti.

Biļetes uz karnevālu varēs iegādāties tikai LMA pirmā stāva vestibilā un to cena iepriekšpārdošanā būs 10 eiro. Katrs akadēmijas students vai absolvents, uzrādot studenta apliecību vai diplomu, varēs iegādāties vairākas biļetes sev un saviem draugiem. Plašāka informācija par tirdzniecību – LMA karnevāla "Facebook" kontā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!