Foto: Pribalt.info

Latvijas Mākslas akadēmija (LMA), turpinot Latvijas valsts simtgades svinību norišu cikla ietvaros īstenoto projektu "Nākotnes māksla/ Nākotnes zīmes", no 25. līdz 26. novembrim rīko starptautisku konferenci "Nākotnes māksla/ Nākotnes valsts" ("Art Future/ Future State").

Šajā konferencē, apvienojot mākslas, dizaina un nākotnes studijas, tiks meklēti jaunās mākslas, dizaina un nākotnes sabiedrības attīstības un mijiedarbības virzieni. Konferencē tiks aplūkots plašs tēmu loks un piedāvāti unikāli nākotnes potenciālo problēmu identificēšanas un risināšanas līdzekļi.

Konferences dalībnieki tika aicināti mākslas, dizaina un nākotnes studiju mijiedarbības jautājumus aplūkot mākslas, dizaina un nākotnes domāšanas mijiedarbībā, ņemot vērā māksliniecisko pētījumu instrumentālo nozīmi nākotnes veidošanai un pievēršot uzmanību jaunām, hipotētiskām mākslas nākotnes lomām un funkcijām. Īpaša uzmanība tiks pievērsta mākslas augstskolu lomai nākotnes modeļu un zināšanu veidošanā. Tiks iezīmēta arī nākotnes mākslas iespējamā semiotika.

Konferences "Art Future/ Future State" darbs tiks strukturēts piecās sekcijās – Nākotnes zināšanas, Nākotnes dizains, Nākotnes pagātne un Nākotnes valsts, Nākotnes mākslas izglītība un Nākotnes māksla.

Konferences darba valoda ir angļu valoda. Ieeja konferencē ir bez maksas. Latvijas Mākslas akadēmijas Doktora studiju programmas studējošie konferenci apmeklē iepriekš nepiesakoties. Ierobežotā vietu skaita dēļ pārējiem interesentiem tiek lūgts pieteikt apmeklējumu līdz 23. novembrim, sazinoties ar LMA elektroniski.

Jau vēstīts, ka Latvijas valsts simtgade tiks plaši svinēta 2018. gada novembrī. Lai aptvertu un atzīmētu galvenos ar Latvijas valsts izveidi un nostiprināšanos saistītos notikumus, Latvijas valsts simtgades svinības norisināsies vairāku gadu garumā no 2017. gada līdz 2021. gadam. Latvijas valsts simtgades svinību galvenais vēstījums ir "Es esmu Latvija", akcentējot, ka Latvijas valsts galvenā vērtība ir cilvēki, kuri ar savu ikdienas darbu veido tās tagadni un kopā ar jauno paaudzi liek pamatus rītdienai. Latvijas Mākslas akadēmijas konference "Nākotnes māksla/ Nākotnes valsts" ir Latvijas valsts simtgades svinību norise.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!