Foto: LETA
"Jaunā ēka sākusi pilnvērtīgu dzīvi – to novērtējuši un aplūkojuši apmeklētāju tūkstoši, kas mērojuši tuvākus un tālākus ceļus. Valmiera, Jēkabpils, Ventspils, Cēsis – tās ir tikai dažas vietas, no kurām šajās dienās pie mums brauca interesenti. Patiess prieks, ka šodien sagaidījām arī tik daudz bērnu un jauniešu. Ceram, ka visi, kas pabijuši šajās dienās Gaismas pilī, tajā atgriezīsies jau kā lasītāji," akcentē LNB izpilddirektore Dzintra Mukāne.

No 12. līdz 15. jūnijam LNB rīkoja īpašu jaunās ēkas stāvu atvēršanas pasākumu "Kaskādes", kura laikā apmeklētājiem bija iespēja iepazīties ar Gaismas pili gan organizētās ekskursijās un individuāli, gan iesaistoties radošās aktivitātēs.

Jau otrdien, 17. jūnijā Gaismas pilī darbu sāks lasītavas Mezonīna, 2. un 3. stāvā – Uzziņu un informācijas centrs, J. Pāvila II un Jaunākās periodikas lasītavas, Nozaru literatūras centrs (Humanitāro un sociālo zinātņu lasītava, Ekonomikas un tiesību zinātņu lasītava, Tehnoloģiju un dabaszinātņu lasītava) un Periodisko izdevumu lasītava. Lasītavu darba laiki vasarā: otrdien un ceturtdien no plkst. 12:00 līdz 20:00, trešdien un piektdien no 11:00 līdz 19:00, sestdien no 10:00 līdz 17:00, svētdien un pirmdien slēgts.

Plānots, ka no 17. jūnija Gaismas pili arī turpmāk būs iespēja aplūkot īpaši organizētās ekskursijās. Sīkāka informācija par ekskursijām www.lnb.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!