Foto: Publicitātes foto

Joprojām turpinās konkurss uz Latvijas Nacionālās operas (LNO) trīs valdes locekļu amatiem, taču iecerēts, ka izraudzītā valde amata pienākumus varētu sākt pildīt līdz jaunajai operas sezonai.

Kā informēja Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste - mājaslapas redaktore Dace Vizule -, konkursā uz LNO trīs valdes locekļu amatiem otrajā kārtā vērtēšanas komisija ir uzklausījusi visus desmit pretendentus un izvirzījusi sešus kandidātus dalībai konkursa trešajā kārtā.

Trešajā kārtā izvirzītajiem pretendentiem katram lūgts atbilstoši konkursa nolikumam sagatavot īsu prezentāciju - savu skatījumu par LNO turpmāko attīstību. Augusta pēdējā dekādē komisija iepazīsies ar konkursantu piedāvājumu un ieteiks kultūras ministrei trīs jaunos valdes locekļus, lai valde amata pienākumus varētu sākt pildīt jau līdz jaunajai operas sezonai.

Komisijas priekšsēdētājs kultūras ministres padomnieks Jānis Dripe minēja, ka vērtēšanas komisija pateicas visiem pretendentiem par dalību konkursā, erudīciju un interesi par LNO nākotni.

Jau ziņots, ka kopumā šajā konkursā tika saņemti desmit pretendentu pieteikumi. Visi kandidāti, kas bija pieteikušies LNO valdes locekļa amatiem, pārstāvēja Latviju.

Latvijas Nacionālās operas likumā noteiktais jauno valdes locekļu apstiprināšanas termiņš ir 2013.gada 31.decembris, tomēr Kultūras ministrija cer tos izraudzīties līdz šā gada 1.septembrim, lai amata pienākumus valde varētu sākt pildīt, jau sākoties jaunajai operas sezonai.

Pretendentu vērtēšana notiek trīs kārtās. Otrajā kārtā notika sākotnējās intervijas ar pirmajā kārtā tālākai atlasei izvirzītajiem pretendentiem, bet trešajā kārtā notiks padziļinātas intervijas ar noslēdzošajai kārtai izvirzītajiem pretendentiem.

Pretendentus vērtē īpaši šim mērķim izveidota komisija, par kuras priekšsēdētāju izraudzīts kultūras ministres padomnieks Jānis Dripe. Komisijā darbojas arī Latvijas Mūzikas akadēmijas rektors Artis Sīmanis, Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības padomē sekretariāta Prezidentūras publiskās diplomātijas un kultūras programmas vadītāja Selga Laizāne, Latvijas Kultūras akadēmijas kultūras menedžmenta profesors Ivars Bērziņš, Kultūras alianses pārstāvis Juris Dambis, Kultūras ministrijas valsts sekretāra vietnieks Uldis Lielpēters un Kultūras ministrijas Juridiskās nodaļas vadītājas vietnieks Juris Šumeiko.

Pretendentu vērtēšanas gaitā komisijai ir tiesības piesaistīt arī citus ekspertus un speciālistus.

Saskaņā ar Latvijas Nacionālās operas likumu valdes priekšsēdētāju no trim konkursā uzvarējušajiem valdes locekļiem apstiprinās kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!