Latvijas Nacionālā opera (LNO) šogad par vairāk nekā latu cels vidējo biļešu cenu, paaugstinot cenas prestižākajās zāles vietās ‒ parterā un beletāžā.

LNO direktors Andrejs Žagars atzina, ka šāds lēmums pieņemts, jo pamazām palielinās cilvēku pirktspēja. Tādēļ izskatīta iespēja dažādot cenu līmeņus konkrētās vietās operas zālē. Tomēr joprojām tikšot saglabāts pieejamības princips, lai operu varētu apmeklēt arī cilvēki ar zemākiem ienākumiem.

Saskaņā ar Kultūras ministrijas (KM) Informatīvo ziņojumu par finansiālajiem un darbības rādītājiem kapitālsabiedrībās, kurās KM ir valsts kapitāla daļu turētājs, 2011.gadā vidējā biļešu cena bija 7,72 lati, bet šogad plānotā ‒ 8,93 lati.

"Biļešu cenas ir paceltas parterā un beletāžā. Pirmajā un otrajā balkonā ir saglabātas ļoti draudzīgas cenas. Uz Rīgas Operas festivālu un īpašiem notikumiem cenas tiek paceltas vairāk, jo pieaug arī pašu izmaksas," sacīja Žagars.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka operai ir ļoti būtiski noturēt stabilu izrāžu apmeklētību, kas uz baleta izrādēm pārsniedz 90%, uz operu – apmēram 85%. "Tas uz starptautiskā fona ir ļoti labs rādītājs un liecina, ka tas, ko mēs rādām, cilvēkus saista," teica LNO direktors.

Pēc LNO mājaslapā pieejamās informācijas, biļetes uz izrādēm operas Lielajā zālē ir pieejamas deviņās cenu zonās. Katrai cenu zonai ir septiņas iespējamās biļešu cenas, kas variē atkarībā no izrādes. Piemēram, dārgākajā cenu zonā biļetes var maksāt no 11 līdz 45 latiem, bet lētākajā ‒ no 1,50 līdz pieciem latiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!