Foto: LETA

Protestējot pret situāciju, kas izveidojusies ar LNO jauno valdi, pasaulslavenais soprāns Kristīne Opolais atceļ savu uzstāšanos LNO ēkas 150. jubilejas koncertos, kas notiks 5. un 6. septembrī, portālu "Delfi" informē LNO Preses centrā.

"Ziņas par jauno valdi ir graujošas. Atceļu savu piedalīšanos operas ēkas jubilejas koncertos. Nevēlos vairs iet uz operu, kas, pateicoties Andrejam Žagaram, man bija kā mīļas mājas un visīstākā ģimene. Ja ir kaut mazākās aizdomas, ka jaunās valdes sastāva izveides procesā vērojamas nelikumības, to nedrīkst ignorēt."

Kā pavēstīja LNO Preses centrā, operas administrācija respektē dziedātājas lēmumu un dara zināmu, ka skatītāji, kuri nevēlas apmeklēt LNO ēkas jubilejas koncertus bez Kristīnes Opolais piedalīšanās, iegādātās biļetes var nodot atpakaļ LNO kasē vai "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā.

Uz koncertu 5. septembrī – līdz 5. septembra koncerta sākumam, savukārt uz koncertu 6. septembrī – līdz 6. septembra koncerta sākumam. Elektronisko biļešu pircējus LNO lūdz sazināties ar "Biļešu paradīzi" pa e-pastu info@bilesuparadize.lv.

Jau vēstīts, ka Kultūras ministrija konkursa rezultātā lēmusi, ka LNO valdi Žagara vietā turpmāk vadīs līdzšinējais LNO direktora padomnieks muzikālajos jautājumos, komponists Arturs Maskats, taču Maskats publiski paziņoja, ka no amata atsakās.

Savukārt Kultūras ministrija vēlāk pavēstīja, ka apsver iespēju izsludināt jaunu konkursu uz operas mākslinieciskā vadītāja amatu.

Iepriekšējam LNO valdes vadītājam Žagaram piedāvāts LNO padomnieka amats, lai nodrošinātu sekmīgu iesākto projektu pabeigšanu.

Kamēr operas arodbiedrību pārstāvji uzskata, ka Žagara nomaiņa "ieviesīs pārmaiņas, kas sen vajadzīgas", Žagaru LNO valdē atbalsta gan ārpus Latvijas robežām, gan ilggadēji operas sponsori, gan vairāki LNO solisti.

Savukārt kultūras ministre Žaneta Jaunzeme - Grende skandālu ap jaunās LNO valdes lietu dēvē par "Žagara ālēšanos".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!