Foto: DELFI

SIA "Rīgas koncertzāle" valdes loceklis Juris Millers apzināti noklusē nomas līguma saturu un maldina sabiedrību, pausts Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) izplatītajā paziņojumā.

LZA norāda, ka 1. septembrī beidzies ar SIA "Rīgas koncertzāle" noslēgtais nomas līgums, tomēr Millers par šo faktu izplata nepatiesas ziņas.

Atsaucoties uz Tieslietu ministrijas sniegto skaidrojumu, Millers mēģina radīt iespaidu, ka starp SIA "Rīgas koncertzāle" un LZA joprojām pastāv nomas attiecības, jo nomas līgums varot tikt izbeigts tikai tiesas ceļā, t.i., kamēr nav stājies spēkā tiesas spriedums par nomas līguma atcelšanu, šis darījums turpina darboties un būt saistošs pusēm, norādīja LZA. Šāds Millera apgalvojums ir nepatiess un neatbilstošs Tieslietu ministrijas skaidrojumam, pārliecināta LZA.

LZA ieskatā Tieslietu ministrija ir norādījusi, ka Civillikums paredz divus līguma izbeigšanas veidus - ar tiesas spriedumu un ar vienas puses paziņojumu. Pēdējā gadījumā līgums zaudē spēku ar datumu, kas ir minēts paziņojumā par līguma izbeigšanu, turklāt puses var brīvi vienoties par vienu vai otru līguma izbeigšanas kārtību. Augstākminēto esot atzinusi arī Augstākā tiesa.

"Millers apzināti noklusē to, ka nomas līgums paredz, ka līgums var tikt izbeigts vienpusējā kārtā pēc iznomātāja iniciatīvas, brīdinot nomnieku rakstiski vienu mēnesi iepriekš. No Tieslietu ministrijas skaidrojuma izriet, ka Millers nav iesniedzis nomas līguma kopiju, jo vēstulē tiek norādīts, ka ministrijas rīcībā nav informācijas par noslēgtā līguma noteikumiem," skaidroja LZA.

LZA norāda, ka, ievērojot minēto, Tieslietu ministrija atturējusies sniegt viedokli par konkrēto situāciju, līdz ar to Millers maldina Latvijas sabiedrību par Tieslietu ministrijas nostādni šajā jautājumā. LZA aicina Milleru pārtraukt nepatiesu ziņu izplatīšanu.

Kā ziņots, LZA valde pieņēmusi lēmumu no janvāra koncertzālei "Rīga" atslēgt elektroenerģijas pievadi. Elektrības atslēgšanas gadījumā Millers plānoto pasākumu norisi apņēmies nodrošināt, izmantojot ģeneratorus.

LZA jūlija beigās lauza telpu nomas un lietošanas līgumu ar koncertzāli "Rīga". Līguma laušanas pamats bija telpu nomas un siltumenerģijas parādi. Zinātņu akadēmija vairākkārt pieprasījusi atbrīvot telpas, tomēr koncertzāle "Rīga" turpina šajās telpās veikt saimniecisko darbību un organizēt koncertus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!