Foto: Publicitātes foto

Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" 3.maijā Cēsīs rīkos apbalvojuma "Laiks Ziedonim" nominantu cildināšanas ceremoniju.

"Veidojot ceremoniju, vēlējāmies izcelt laureātos saskatītās ziedoniskās vērtības un uzrunāt ikvienu skatītāju tās pamanīt un attīstīt arī sevī. Ceremonija būs viens no šī gada īpašajiem kultūras notikumiem Latvijā, un esam raduši iespēju skatītājiem to baudīt gan translācijās Latvijas Televīzijā un Latvijas Radio, gan arī klātienē Cēsīs. Jau no trešdienas, 8. aprīļa plkst. 12:00 aicinām iegādāties biļetes ekase.lv, tādējādi atbalstot apbalvojuma "Laiks Ziedonim" norisi," stāsta apbalvojuma vadītāja Ināra Kehre.

Par tradīciju Latvijas kultūras vidē top apbalvojuma "Laiks Ziedonim" cildināšanas ceremonija Imanta Ziedoņa dzimšanas dienā 3. maijā. Šogad ceremonija notiks Raiņa jubilejas gada noskaņās, tās laikā tiks cildināti laureāti un nominanti, kuri katrs savā nominācijā, iedvesmojuši ar izcilību, jaunradi un apbalvojuma vērtībās balstītu personību.

Ceremonija būs iespēja skatītājiem piedzīvot Ziedoņa un Raiņa satikšanos mūzikā, jo tās mākslinieciskajā daļā skanēs epizodes no Imanta Kalniņa operas "Spēlēju, dancoju", kurai Imants Ziedonis pēc Raiņa lugas motīviem veidojis libretu. Skaņdarbus kopā ar pavadošo sastāvu izpildīs fonda "Viegli" mūziķi: Renārs Kaupers, Jānis Holšteins-Upmanis, Māra Upmane-Holšteine, Raimonds Gusarevs, Jānis Strapcāns un koris "Balsis" Inta Teterovska vadībā. Pavadošajā sastāvā fonda "Viegli" draugi un atbalstītāji. Ceremonijas muzikālais vadītājs - Juris Vaivods.

Ceremonijā skanēs fragmenti no Imanta Kalniņa operas "Spēlēju, dancoju" fonda "Viegli" mūziķu izpildījumā. Biļetes pieejamas sākot ar 8. aprīli plkst.12:00 ekase.lv, Kino "Splendid Palace" Rīgā un Vidzemes koncertzāles "Cēsis" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!