Foto: Māris Lapiņš

Ar jogas un meditācijas stundām izstādē "Apmetnis un duncis. Indijas izdomātie laiki" mākslas centrs "Zuzeum" uzsāk pasākumu programmu "Zuzeum vasara 2021".

Kā "Delfi" informē mākslas centra pārstāvji, joga un meditācija norisināsies "Zuzeum" mazajā izstāžu zālē Indijas mūsdienu mākslas un izstādes scenogrāfijas atmosfērā profesionālu jogas instruktoru vadībā.

Jogas praksi vadīs "Urban Yoga" dibinātāja, jogas skolotāja Līva Veinberga un Kristīne Gailīte.

Kā raksta "Zuzeum" pārstāvji, Līva ir sertificēta jogas pasniedzēja un apguvusi dažādus jogas stilus Jaunzēlandē, Indijā un Itālijā. Nodarbības "Zuzeum" Līva iecerējusi kā nodošanos mierīgai un apzinātai plūsmas jogai (flow): "Vērojot un apzinoties savu elpu, apmeklētāji to sinhronizēs ar plūstošu pāreju no asanas uz asanu. Ķermenis kļūs spēcīgs un vijīgs, bet prāts — mierīgs un fokusēts." Savā praksē Kristīne iekļauj fizioterapijas elementu, kas salāgo klasiskās, tradicionālās vinyasa (flow jogas) principus ar mūsdienu cilvēkam raksturīgo sēdošo dzīvesveidu. Jogas fizisko praksi skolotājas papildinās ar meditāciju, elpošanas vingrinājumiem un mudrām. Nodarbības piemērotas jebkuras sagatavotības jogotgribētājam.

Apmeklējuma biļetē iekļauta ieeja izstādē, stundu gara jogas nodarbība, kā arī atlaide "Zuzeum" kafejnīcā un īpašam piedāvājumam "Zuzeum" veikalā. Jogas biļetes pieejamas vienreizējam apmeklējumam. Biļetes jāiegādājas iepriekšpārdošanā "Zuzeum.com".

Jogas un meditācijas stundas paredzētas visiem, kas ir vakcinēti vai izlimojuši Covid–19 un pie ieejas var uzrādīt digitālo Covid-19 sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu. Nodarbības notiks, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus un dalībniekiem drošus apstākļus. Gan instruktori, gan "Zuzeum" darbinieki ir saņēmuši Covid-19 vakcīnas.

"Zuzeum vasara 2021" programmu turpinās brīvdabas kino seansi iepriekš vēl neizmantotajā "Zuzeum" būvlaukumā, grafiti mākslas darbnīca un koncerti, kas ieskandinās "Zuzeum" gada jubileju. Vasaras programmas pasākumi tiks izziņoti pakāpeniski un organizēti visas vasaras garumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!