Foto: LETA
Mākslas festivāls "Tete-a-tete" šogad sasniedza vairāk nekā 250 000 interesentu – gan apmeklējot norises klātienē, gan vērojot sarunu tiešraides internetā, gan arī pārraidēs televīzijā un radio, atzīmē festivāla vadītāja Elīna Vikmane.

Iepriekš ziņots, ka Borisa un Ināras Teterevu fonda mākslas festivāla "Tete-a-tete" ietvaros Rīgas izstāžu, koncertu, teātru zālēs, Latvijas Nacionālajā operā un Rundāles pilī, kā arī tiešraidēs radio un televīzijā noritēja izcili mākslas projekti un sarunas ar izcilām personībām.

"Patiess mecenātisms izpaužas ne tikai konkrētu projektu atbalstīšanā, bet arī vēlmē ar savu ieguldījumu sagādāt mākslas baudījumu pēc iespējas plašākai auditorijai," akcentē Kultūras ministre Dace Melbārde.

"Varam paziņot, ka mākslas programma "Tete-a-tete" notiks arī 2015.gadā, un jau tagad iezīmējušies vairāki intriģējoši projekti," stāsta mecenāts Boriss Teterevs.

2014.gadā festivāla ietvaros notika vairāku filmu pirmizrādes, laikmetīgās mākslas izstādes un koncertu pirmatskaņojumi, tika atzīmēts Rundāles pils restaurācijas noslēgums, ar īpašu audio performanci pie sava darba – Mākslas muzeja "Rīgas birža" simbola Gondolas – atgriezās mākslinieks Dmitrijs Gutovs, bet mākslas festivālu noslēdza leģendārā Londonas simfoniskā orķestra koncerts Latvijas Nacionālajā operā. Festivāla notikumus papildināja pasaules atzinību guvušu mākslinieku un ekspertu publiskas sarunas.

"Tete-a-tete" pirmo reizi notika 2013.gada maijā un jūnijā. Borisa un Ināras Teterevu fonda mākslas programmas ""Tete-a-tete" 20 epizodēs" ietvaros Rīgas izstāžu, koncertu, teātru zālēs, Latvijas Nacionālajā operā un Rundāles pilī, kā arī tiešraidēs radio un televīzijā noritēja izcili mākslas projekti un atklātās lekcijas. Pirmais 'Tete-a-tete' norises gads sasniedza vairāk nekā 75 tūkstošu interesentu.

Jau 2010. gadā mecenāti Boriss un Ināra Teterevi nodibināja ģimenes labdarības fondu, lai atbalstītu izcilas un sabiedrībai noderīgas iniciatīvas un veicinātu kultūras, mākslas un izglītības attīstību Latvijā. 2013. gadā fonds atbalstījis 170 labdarības iniciatīvu visā Latvijā, aptverot vismaz 150 iedzīvotāju.

2011. gadā Borisam un Inārai Tetereviem piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis, bet pēc gada abi mecenāti atzīti par Gada Rīdziniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!