Foto: Publicitātes foto

Vizuālās mākslas notikums - izstāde, gadatirgus un labdarības akcija "Jarmarka"norisināsies Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) no 19. līdz 29. decembrim.

Kā portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji, ikviens interesents ir laipni aicināts baudīt mākslas gadatirgus, kas šogad svin 10.jubileju, īpašo atmosfēru, apskatīt un iegādāties LMA jauno talantu mākslas darbus, vienlaikus ziedojot līdzekļus LMA vēsturiski nozīmīgo jūgendstila telpu restaurācijai.

"Jarmarka" šogad darbu sāks 19.decembrī, pulksten 11 un turpināsies līdz 29.decembra pulksten 20. No 24.līdz 26.decembrim arī "Jarmarkai" būs brīvdienas.

Ieeja pasākumā – bez maksas.

Kā vēsta pasākuma rīkotāji, šī gada izstāde - gadatirgus būs īpaša ar to, ka tajā būs pieejami ne tikai Latvijas jauno talantu darbi, bet ikvienam tiks dota iespēja novērtēt arī ārvalstu studentu māksliniecisko sniegumu. Desmit gadu jubilejai par godu "Jarmarkā" piedalīsies vairāk nekā divdesmit "Erasmus" programmas studenti no dažādām Eiropas valstīm, kuri pašlaik zināšanas papildina Latvijas Mākslas akadēmijā.

LMA rektors profesors Aleksejs Naumovs ir gandarīts par līdz šim paveikto: "Izstāde-gadatirgus "Jarmarka" Mākslas akadēmijai ir svētki. Tā ir vērtīga iespēja studentiem apmeklētāju vērtējumam nodot savus studiju darbus, savukārt auditorijai – iepazīt jauno mākslinieku veikumu visā tā krāšņumā un, tuvojoties svētku laikam, atrast oriģinālus mākslas darbus sev un brīnišķīgas dāvanas tuvākajiem. Mākslas akadēmijai tā vienlaikus ir iespēja turpināt izmantot daļu ieņēmumu labdarības mērķiem, soli pa solim restaurējot senos gleznojumus LMA vēsturiskajās telpās.

Atskatoties uz 2003. gadu, kad kā turpinājums trīsdesmitajos gados aizsāktajai tradīcijai tika rīkota pirmā "Jarmarka", ar prieku vēroju, ka tradīcija ir iesakņojusies un kļuvusi par vienu no gaidītākajiem gada nogales notikumiem Rīgā. Šogad atzīmējam "Jarmarkas" desmito gadadienu un aicinām visus būt kopā ar mums un svinēt mākslu no sirds un ar vērienu!"

Ar "Jarmarkas" palīdzību katru gadu labdarības mērķiem Mākslas akadēmijā tiek novirzīti finanšu līdzekļi. Līdz šim izdevies restaurēt griestu gleznojumus Mākslas akadēmijas aulā, atjaunot vairākas akadēmijas telpas un fasādes elementus, kā arī veikt citus nozīmīgus restaurācijas darbus, tādējādi pamazām atgriežot ēkai tās vēsturisko veidolu un burvību. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!