Foto: Publicitātes foto

Biedrības "Ascendum" projekta "Mans Doms" veidotāji 29. aprīlī pulcēsies mākslas, dizaina un arhitektūras studentus uz bezmaksas semināru par inovatīvās Rīgas Doma vitrāžas "Ar degsmi par brīvu Latviju" tapšanas procesu, portālu "Delfi" informē biedrības "Ascendum" pārstāvji.

29. aprīlī plkst. 13 Rīgas Doma Kapitula zālē notiks jaunās vitrāžas "Ar degsmi par brīvu Latviju" prezentācijas pasākums – seminārs, kurā piedalīsies vitrāžas koncepcijas autors arhitekts Krišs Zilgalvis, "AM Studio" mākslinieki, "ARUP" gaismas inženieri no Londonas un "Vincents" arhitektūras pārstāvji.

Seminārā būs iespējams uzzināt par Latvijas atmodai veltītās unikālās Rīgas Doma jaunās vitrāžas tapšanas procesu un tās tehniskajiem izaicinājumiem, kā arī to, kāpēc pasaulslavenās inženierkompānijas "ARUP" speciālistiem radās interese piedalīties tās veidošanā. Tāpat seminārā varēs noskaidrot nozares speciālistu viedokļus par jaunās Doma vitrāžas nozīmi pasaules stikla mākslas attīstībā.

Kriša Zilgalvja veidotā Rīgas Doma vitrāža būs unikāla stikla instalācija, kāda pasaulē līdz šim vēl nav radīta. Tā plānota kā septiņus metrus augsts mākslas darbs, kas Rīgas Doma logā mainīs savu izskatu atkarībā no saules gaismas vai tās vērotāja atrašanās vietas.

"Kriša Zilgalvja ideja par 7 m augstu stikla skulptūru, kuras lielākais gabals sastāvēs no 4 m liela, vienkopus izlieta un apstrādāta stikla, ir inovācija stikla mākslā un ir pirmā tāda veida vitrāža pasaulē. Man ir liels prieks, ka barikāžu un Atmodas laiks tiek ierakstīts Doma logā tik modernā un unikālā veidā, tā kārtējo reizi pierādot latviešu radošumu un spēju pārsteigt pasauli," saka biedrības "Ascendum" vadītāja Zaiga Pūce.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!