Foto: AFP/Scanpix

Marinas Abramovičas institūts atvainojies reperim "Jay Z" par performanču mākslinieces izteikumiem, ka mūziķis esot viņu "izmantojis".

Abramoviča sacīja, ka esot piekritusi piedalīties "Jay Z" 2013.gada videoklipā "Picasso Baby" ar nosacījumu, ka reperis ziedos viņas vārdā nosauktajam institūtam. Viņa apgalvoja, ka reperis beigu beigās neesot ziedojis naudu.

Taču institūta pārstāvis apstiprinājis, ka "Jay Z" esot ziedojis institūtam, taču Abramovičai par to neesot ticis ziņots. "Mēs ļoti atvainojamies Marinai Abramovičai un Šonam "Jay Z" Kārteram par notikušo. Mēs esam rīkojušies, lai atrisinātu šo lietu," teica pārstāvis.

"Jay Z" 10 minūtes garais video bija balstīts uz Abramovičas populāro izstādi un filmu "The Artist Is Present", kas norisinājās Ņujorkas Modernās mākslas muzejā. Abramoviča vairākas stundas sēdēja uz galda, kamēr muzejā bija apmeklētāji.

Savukārt "Jay Z" atkārtoja uzstāšanos kādā mākslas galerijā. Reperis apmeklētāju un citu slavenību priekšā pavadīja galerijā vairākas stundas, izpildot vairākus 45 minūtes garus repa priekšnesumus. "Jay Z" performanci vēroja aktieri Džads Apatovs, Alans Kamingss, Adams Draivers un Rosija Peresa.

Uz īsu brīdi galerijā parādījās arī Abramoviča. Videoklipa beigu titros ir pateicība māksliniecei.

""Jay Z" adaptēja manu darbu ar vienu vienīgu noteikumu, ka viņš palīdzēs manam institūtam, bet viņš to neizdarīja," Abramoviča sacīja intervijā žurnālam "Spike Art". "Viņš mani pilnībā izmantoja. Tas nebija godīgi. Es biju ļoti nokaitināta."

"Beigās tas bija tikai vienai pusei izdevīgs darījums. Varu apzvērēt, ka vairs nekad neko tādu nedarīšu. Nekad. Es biju naiva un nezināju, kādā pasaulē esmu nonākusi. Man tas bija kas jauns, es nezināju, kas notiks. Tas ir ļauni un neiedomājami."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!