Foto: Publicitātes foto

No 26. janvāra svētdienās pulksten 17.30 LTV1 demonstrēs jaunu "VFS Films" un nodibinājuma "Rīga 2014" raidījumu, kurā Latvijā zināmie Ziemeļvalstu apceļotāji Gustavs Terzens un Marta Selecka kliedēs priekšstatu par dzintaru kā arhaisku kultūrvēsturisku reliktu un veidos moderno dzintara identitātes tēlu.

Kā portālu "Delfi" informē Latvijas Televīzijas pārstāvji, jauno projektu veidojis raidījumu "TE!", "Ziemeļu puse", "Ēst ir tavā dabā" režisors, dokumentālo un īsfilmu autors Uģis Olte.

Izrādās, dzintars var būt vērtīgāks par zeltu, mūsdienās kļūstot neaizvietojams daudzās jomās. Iespējams, Baltijas jūras austrumu piekrastes civilizācijas pats stūrakmens ir gatavots no tīra sukcinīta. Un galvenais – dzintars joprojām ir ideāls mainīšanās simbols, šoreiz pieredzes un kultūras jomās. Mūsu ekspedīcijas ceļi no ziemeļiem uz dienvidiem
vedīs cauri Latvijai, Lietuvai, Krievijai, Polijai, Vācijai, Šveicei, Čehijai, Austrijai, Ungārijai, Slovēnijai, Itālijai līdz pat Indijai.

"Senos laikos tirgošanās bija teju vienīgais motīvs pamest vietu, kur tu dzīvo un apmainīties pieredzē ar tuvāko kaimiņu, kurš savukārt to pašu darīja ar jau tālāku kaimiņu. Tādēļ Dzintara ceļu tirdzniecības blakusefekts bija mūsu puses seno ļaužu kulturāla bagātināšanās. Mūsdienās informācijas apmaiņa vairs nav šķērslis, tādēļ arvien pieaug emocionālā vērtība situācijām, kurās tu satiec svešinieku aci pret aci un apmaini pieredzes.

Ar šādu principu veidojām arī jauno 12 sēriju raidījumu ciklu – ceļojām ar dzintaru kā ieganstu satikt ļaudis un no jauna iepazīt senas vērtības, kas ir svarīgas gan latvietim, gan arī ungāram vai indietim", skaidro raidījuma "Dzintara puse" režisors un idejas autors Uģis Olte.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!