Foto: Publicitātes foto
Mākslas muzeja Rīgas birža piecu gadu jubilejā mecenāti Boriss un Ināra Teterevi uzdāvinājuši muzejam divus īpašus indiešu meistaru radītus galdus, kas ir pārsteidzoši smalki Austrumu amatniecības paraugi, portālu "Delfi" informē fonda pārstāvji.

Abi galdi atceļojuši no Mumbajas (līdz 1995.gadam — Bombeja) meistaru darbnīcām Indijā. To kopējais svars – 650 kilogrami.

"Mākslas muzejs Rīgas birža priecājas par iespēju pilnveidot vēsturiskos interjerus ar jaunajiem dāvinājumiem," muzeja vadītāja Daiga Upeniece.

"Viens no galdiem ir veidots Florences stilā un lieliski papildinās pēc Venēcijas arhitektūras paraugiem veidotās ēkas itālisko garu. Savukārt otrs – kā labs papildinājums Austrumu galerijai, būs piemērs Indijas tradicionālās mākslas smalkumam un virtuozitātei. Esam pateicīgi par tik negaidītu, dāsnu un krāšņu pārsteigumu," priecājas muzeja vadītāja.

Mākslas muzejs Rīgas birža apmeklētājiem tika atvērts 2011. gada augustā. 2012. gadā, drīz pēc atklāšanas, Borisa un Ināras Teterevu fonds muzejam pasniedza pirmo apjomīgo dāvinājumu – pasaulslavenā mākslinieka Dmitrija Gutova mākslas darbu "Gondola", kas nu jau vairākus gadus sagaida rīdziniekus un Rīgas viesus muzeja ātrijā. Šo gadu laikā notikušas arī vairākas kopēji ar mecenātiem veidotas izstādes, no kurām skatītājiem visiemīļotākā bija franču mākslinieku izstāde "Provansas valdzinājums" ar rekordlielu apmeklējuma skaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!