Foto: F64

2013. gada 16. un 17. novembrī no plkst. 17 līdz 22 festivāla "Staro Rīga" ietvaros Mežaparkā Latvijas iedzīvotāji aicināti apmeklēt pasākumu – "Lepni zem Latvijas karoga!".

Šajā laikā Mežaparka alejas no Rīgas Zooloģiskā dārza līdz Lielajai estrādei tiks izgreznotas ar vairāk nekā 100 karogiem, veidojot sarkanbaltsarkano karogu aleju, kuras turpinājumā pirmo reizi būs iespējams vienkopus aplūkot Latvijas pilsētu un novadu karogus.

Nonākuši Lielās estrādes teritorijā, apmeklētāji varēs atdot godu pasaulē lielākajam Latvijas karogam, kas nosegs gandrīz visu kora podestūru un kura izmērs ir vairāk nekā 1000 kvadrātmetri. 

Tam līdzās no degošām svecītēm veidoti latvju ornamenti atgādinās par šīs vietas lielo nozīmi mūsu tautas vēsturē. Ikviens varēs piedalīties gaismas objekta – mirdzošās "Latvijas" veidošanā, noliekot pie karoga savu līdzi paņemto svecīti.

Savukārt virs lielā karoga tiks projicēta filma par Latvijas nacionālajām vērtībām un uzņēmumiem, kas nes Latvijas vārdu pasaulē un ar savu darbību nodrošina valsts ekonomisko stabilitāti – "Latvijas valsts meži", "Latvijas Tekstils", "Latvijas Finieris", "Latvijas Gāze", "Latvijas Balzams", "Latvijas Maiznieks", Latvijas Biškopības biedrība un citiem. Visi minētie uzņēmumi arī organizēs dažādas aktivitātes.

Pasākuma kulminācija plānota plkst. 20.00, kad klātesošie varēs vērot iespaidīgas uguns skulptūras. To autori ir pazīstamie Latvijas uguns mākslinieki Andris Džiguns, Aleksejs Geiko un Kristaps Krolls.

Pasākumu organizē Mežaparka apsaimniekotāji – "Rīgas meži".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!