Foto: LETA

Producents Juris Millers turpmākajai radošajai darbībai ir atradis telpas Rīgā, Ulmaņa gatvē 1, kur darbosies Latvijas Jaunatnes teātris un kuru iekārtošana izmaksājusi teju 50 000 eiro.

"Vismaz līdz brīdim, kad atrisināsies tiesvedība par koncertzāli "Rīga", kurā es ceru, ka varēs atgriezties ne tikai koncertzāle, bet arī Jaunatnes teātris, tas ir atradis pagaidu mājvietu Ulmaņa gatvē 1, ēkā, uz kuras jumta ir uzraksts "Ceļu pārvalde," informēja Millers.

Ēkas trešajā stāvā ir iekārtota skatītāju zāle ar 440 skatītāju vietām, kurai pretī ir izveidota garderobe un turpinās kafejnīcas remontdarbi. Otrajā stāvā būs kafejnīcas galdiņi. Turklāt tajā būs ierīkotas grimētavas, biroja telpas un Latvijas Jaunatnes teātra bērnu un jauniešu studijas nodarbību telpas.

Jauno telpu iekārtošana izmaksājusi teju 50 000 eiro, tostarp koncertzāles krēslu pārvešana un montāža, tehnisko lietu uzlabošana un iekārtas, kas bija speciāli jāiegādājas. Millers uzsvēra, ka teātris tiek finansēts no privātiem līdzekļiem un, "lai gan ir vienīgais teātris Latvijā, kas piedāvā profesionālu māksliniecisko saturu bērniem un jauniešiem", tas nesaņem nekādu valsts finansējumu.

"Latvijas Jaunatnes teātrī bērni un jaunieši, kuri vēlas iepazīt aktiermeistarības vai skatuves noslēpumus, var ne tikai to darīt teorētiski mācību stundās, bet viņi var arī piedalīties kopā ar lielajiem dažādu profesionālo teātru aktieriem iestudējumos," stāstīja Millers.

Producents informēja – tā kā skatuve Rīgā tika zaudēta, Jaunatnes teātris ātri pārprofilējās un uzsāka viesizrādes dažādās Latvijas pilsētās. Šīs sezonas pirmā viesizrāde būs "Mazais princis", ar kuru teātris uzstāsies 9. septembrī Ādažos. Savukārt pamatsezona jaunajās telpās tiks atklāta 17. septembrī ar izrādi "Un atkal Pifs".

Latvijas Jaunatnes teātra režisors Jānis Mūrnieks pastāstīja, ka teātris spēlēs tās izrādes, kuras jau ir tā repertuārā, – tā ir izrāde "Un atkal Pifs" un "Mazais princis", bet decembrī tas būs "Kraukšķīša" bloks, kuru demonstrēs gan viesizrādēs, gan spēlēs Rīgā. Tiks spēlēta arī Andra Buļa monoizrāde "Facebook Post Scriptum", un paredzēts iestudēt izrādi "Emīls un Berlīnes zēni" ar Zigmāra Liepiņa mūziku, kas radīta 1979. gada Latvijas Nacionālā teātra izrādei.

Mūrnieks pastāstīja, ka uz nākamo gadu ir paredzēts iestudēt izrādi, kas vairāk domāta pusaudžiem un jauniešiem, kurā tiks runāts par problēmām, līdz kurām var novest jauniešu visatļautība.

Jau ziņots, ka iepriekš teātris mitinājās koncertzālē "Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!