Foto: LETA

Neskatoties uz to, ka koncertzāles "Rīga" telpās gaisa temperatūra ir zemāka, nekā tai vajadzētu būt, visi plānotie pasākumi koncertzālē norit pēc plāna, taču skatītāji aicināti apģērbties siltāk, informē producents Juris Millers.

Jau ziņots, ka Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA) nav pieslēgusi apkures sistēmai koncertzāles "Rīga" telpas. Apkure nav pieslēgta, jo koncertzāle "Rīgas" ir parādā par piegādāto siltumenerģiju.

Millers uzskata, ka LZA ar paziņojumu par apkures nepieslēgšanu koncertzāles "Rīga" parādu dēļ turpina izplatīt nepatiesu informāciju, cenšoties apmelot koncertzāli "Rīga", traucēt tās darbību un ņirgājas par Latvijas sabiedrību.

"LZA, neskatoties uz pirmo zaudējumu tiesā, joprojām turpina izplatīt nepatiesu informāciju, cenšoties apmelot koncertzāli "Rīga". Pirms dažām dienām LZA cieta pirmo sakāvi tiesas procesā, kurā SIA "Rīgas koncertzāle" cēla prasību pret LZA par neapmaksātajiem rēķiniem. Lai arī LZA uzskatīja, ka tai ir tiesības rēķinus neapmaksāt, tiesa lēma citādi un LZA būs pienākums savas finansiālās saistības pret SIA "Rīgas koncertzāle" nokārtot," klāstīja Millers.

Producents minēja, ka LZA, turpinot izvairīties no dialoga, cenšas pasniegt pašas LZA apkurei izmantoto siltumenerģiju kā koncertzāles "Rīga" parādu. Caur koncertzālei "Rīga" pienākošās siltumenerģijas skaitītāju apkure visas 2014./2015.gadu apkures sezonas laikā tika piegādāta diviem LZA stāviem, apkurinot aptuveni 800 kvadrātmetru platību, par ko LZA atsakoties norēķināties.

"Vēlos uzsvērt, ka šobrīd koncertzālē "Rīga" visi plānotie pasākumi norit, jo LZA, vismaz ārēji, ir sapratusi, ka līdz tiesas spriedumam tai nav tiesību ierobežot koncertzāles darbību, jo, kā vienā no lēmumiem rakstīja Latgales priekšpilsētas tiesas tiesnese - šobrīd nepastāv nekādas pazīmes tam, ka lieta tiks viennozīmīgi izšķirta par labu LZA," pauda Millers, norādot, ka konstruktīva dialoga vietā LZA cenšoties ietekmēt sabiedrisko domu ar meliem, proti, vispirms melojot par radiatoriem, kurus tā ir uzstādījusi, bet koncertzāle "Rīga" nozagusi, tad - par telpu "nedrošību", ko nekavējoties atspēkoja Rīgas būvvalde.

"LZA ēka ir valsts nozīmes aizsargājamais kultūras piemineklis, kuru vienu reizi LZA darboņi jau noveda līdz kliņķim. Nu viņi cenšas to pašu izdarīt vēlreiz, tikai šoreiz cenšoties iznīcināt atjaunoto koncertzāli "Rīga"," piebilda Millers.

Par LZA prettiesisko rīcību, atsakoties pieslēgt apkuri, producents informējis Valsts policijas priekšnieku Intu Ķuzi, lūdzot sākt kriminālprocesu pret šo lēmumu pieņēmušajām personām.

Kā ziņots, LZA jūlija beigās lauza telpu nomas un lietošanas līgumu ar "Rīgas koncertzāli". Līguma laušanas pamats bija telpu nomas un siltumenerģijas parādi. Zinātņu akadēmija vairākkārt pieprasījusi atbrīvot telpas, tomēr "Rīgas koncertzāle" turpina šajās telpās veikt saimniecisko darbību un organizēt koncertus.

LZA norāda, ka "Rīgas koncertzālei" pašlaik nav nedz tiesiska pamata, nedz faktiskas iespējas rīkot publiskus pasākumus Zinātņu akadēmijas telpās.

Septembrī Zinātņu akadēmija atzina, ka necer ātri atrisināt konfliktu ar koncertzāli "Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!