Foto: Publicitātes foto

Sestdien, naktī no 17. uz 18. maiju, Latvijā jau desmito reizi norisināsies starptautiskā akcija "Muzeju nakts". Šoreiz Latvijas Nacionālais mākslas muzejs piedāvās modes skati, tikšanos ar māksliniekiem, performances, audio instalāciju un radošās darbnīcas.

Muzeju naktī no plkst. 19 līdz 1 durvis apmeklētājiem vērs visas Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) struktūrvienības, izņemot LNMM galveno ēku, kas ir slēgta uz rekonstrukcijas laiku. Interesentiem būs iespēja ieklausīties pazīstamā Krievijas mākslinieka Dmitrija Gutova audio instalācijā "Fūga. Augoša uzbudinājuma lēkme ar apziņas aptumšošanos un atmiņas traucējumiem" Mākslas muzeja "Rīgas Birža" ātrijā, tikties ar māksliniekiem, piedalīties akcijā - performancē laikmetīgās mākslas izstādē "Lauki" LNMM izstāžu zālē Arsenāls, apmeklēt Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja pastāvīgās ekspozīcijas, novērtēt modes zīmola "QooQoo" un muzeja sadarbības projektā tapušo tērpu kolekciju, kā arī apskatīt Aleksandras Beļcovas un Romana Sutas muzeju, kur ģimenēm ar bērniem tiks piedāvātas radošās darbnīcas.

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs atgādina, ka 18. maijā – Starptautiskajā muzeju dienā – muzeju oficiālajā darba laikā bezmaksas būs apskatāmas pastāvīgās ekspozīcijas Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā un Mākslas muzejā "Rīgas Birža", savukārt izstāžu zālē Arsenāls bezmaksas būs iespējams apmeklēt Jauno mediju kultūras centra RIXC producēto izstādi "Lauki" un fotogrāfes Māras Brašmanes personālizstādi "Pārmaiņu laiks". LNMM aicina izmantot šo iespēju, jo Muzeju nakts norises laikā drošības apsvērumu dēļ Mākslas muzejā "Rīgas Birža" pastāvīgās ekspozīcijas būs pilnībā slēgtas, bet Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā tās būs atvērtas tikai no plkst. 19 līdz 21.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!