Foto: LETA

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) arī turpmāk varētu izmantot bijušās kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes zināšanas un pieredzi kultūras jomā.

Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš, taujāts par iespēju piedāvāt Jaunzemei-Grendei, piemēram, ministra padomnieces amatu, sacīja, ka šīs jautājums nav pārrunāts nedz ar Jaunzemi-Grendi, nedz ar Kultūras ministrijas pārstāvjiem. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka pieredze un zināšanas, ko kultūras ministre ir ieguvusi kultūras nozarē, VL-TB/LNNK noderēs arī laikā, kamēr kultūras ministra pienākumus pilda tieslietu ministrs Jānis Bordāns (VL-TB/LNNK).

Tāpat Bērziņš norādīja, ka gadījumā, ja viņam pašam radīsies jautājumi, piemēram, kontekstā ar kultūras jomas budžetu, viņš vērsīsies pie bijušās ministres, "kas ir pilnīgi loģiski".

Savukārt, ja nacionālā apvienība nominēs jaunu ministri, tad tā kandidatūra tiks saskaņota ar Kultūras aliansi, un Bērziņš neizslēdz, ka šajā gadījumā varētu būt kāda sadarbība ar bijušo ministri.

Jau ziņots, ka premjers Valdis Dombrovskis (V) piektdien pieprasīja kultūras ministres Jaunzemes-Grendes demisiju. Šādu lēmumu viņš pieņēma divas dienas pēc tam, kad kultūras ministre bija atbrīvojusi no amata Latvijas Nacionālās operas direktoru Andreju Žagaru uzticības zaudēšanas dēļ. Pirmdien Dombrovskis parakstīja rīkojumu par Jaunzemes-Grendes atbrīvošanu no amata. Rīkojums parakstīts īsi pirms Ministru kabineta komitejas sēdes. Jaunzeme-Grende uz sēdi nebija ieradusies.

Dombrovskis aicinājis nacionālo apvienību izvirzīt jaunu kultūras ministra amata kandidātu. Premjers arī aicina nacionālo apvienību uz konstruktīvu darbu valdībā.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!