Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien, 25. janvārī, pulksten 17.30, Latvijas Nacionālās bibliotēkā (LNB), telpā pie bibliotēkas ieejas iepretim LNB Ziedotāju sienai tiks atklāta filmas-leģendas "Nameja gredzens" (2018) tērpu izstāde, portālu "Delfi" informē LNB pārstāvis Augusts Zilberts.

Filmai kopumā radīti vairāk nekā 300 tērpu komplektu, kuru darināšanā piedalījušies daudzi Latvijas amatnieki, kā arī rotu un butaforiju mākslinieki. Izstādē, ko radījusi kostīmu māksliniece Sandra Sila, tuvplānā varēs ieraudzīt krāšņākos no tiem. Izstāde bez maksas būs apskatāma līdz 25. februārim.

"Mums katram ir sava leģenda par Nameja gredzenu – par brīvību, drosmi un izvēli cīnīties par to, kas svarīgs un svēts. Filma ir mūsu stāsts, mūsu leģenda par Zemgales karali Nameju – jaunu, cilvēcīgu, pat mūsdienīgu varoni. Šis stāsts par brīvību ir aktuāls Latvijas iedzīvotājiem, svinot mūsu valsts simtgadi, bet tajā sev svarīgas vērtības saskatīs arī kino cienītāji visā pasaulē," apgalvo filmas režisors Aigars Grauba.

Filma "Nameja gredzens" stāsta par 13. gadsimta leģendu, kur pēc Zemgales valdnieka Viestura nāves par karali kļūst jaunais Namejs. Viņa uzdevums ir nosargāt savu zemi un tautu pret krustnešu tīkojumiem.

Filmas producents ir Andrejs Ēķis, scenārija autori – Aigars Grauba un Makss Kinnings (Lielbritānija). Mākslinieks – Arnis Vatašs, tērpu māksliniece – Sandra Sila, komponists – Rihards Zaļupe, bet montāžas režisore – Līga Pipare.

Nameja lomu filmā atveido zviedru aktieris Edvīns Endre, kurš Latvijas skatītājiem pazīstams no seriāla "Vikingi". Galvenajās lomās arī lietuviete Aiste Dirziute un Džeimss Blūrs no Lielbritānijas. Tāpat arī filmā spēlē latviešu aktieri Andris Keišs, Artūrs Skrastiņš, Dainis Grūbe, Lauris Dzelzītis, Ivo Martinsons, Elīna Vāne un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!