Foto: DELFI
Nākamgad mūzikas festivāls "Summer Sound" notiks jūlija pēdējā nedēļas nogalē, 29. un 30. jūlijā. Par to Liepājas domes Attīstības komitejas deputātus informēja SIA "Summer Sound Productions" valdes priekšsēdētājs Uldis Pabērzs.

"Izvērtējot laikapstākļus ilgākā laika posmā, esam nolēmuši, ka nākamgad festivāls nenotiks jūlija sākumā, bet gan mēneša beigās," sacīja Pabērzs. "Piecu gadu laikā esam izauguši no četrām skatuvēm līdz astoņām un nostiprinājuši savu pozīciju kā otrais lielākais festivāls Latvijā, un nākamgad plānojam piesaistīt apmeklētājus no kaimiņvalstīm, veidojot Baltijas mēroga pasākumu."

Arī nākamajā gadā paredzēta plaša mūzikas un citu izklaides pasākumu programma un tiks turpināta sadarbība arī ar Liepājas radošajām personībām un organizācijām. Pabērzs vērtē, ka šogad bijusi veiksmīga sadarbība ar Liepājas olimpisko centru un Liepājas vieglatlētikas klubu, kā arī Liepājas POP/ROK skolu.

"Konkrētus māksliniekus vēl nevaram nosaukt, jo tikai rudenī var sākt skatīties, kuras grupas attiecīgajā laikā būs pieejamas. Noteikti piesaistīsim tā brīža aktuālākos Latvijas māksliniekus, uz ko liksim uzsvaru," sacīja Pabērzs, kā piemēru minot šogad uz festivālu uzaicināto reperu apvienību "Olas", kas bijusi pēdējā brīža reakcija uz aktuālākajiem notikumiem Latvijas mūzikā. "Mēs gribam balstīties ne tikai uz pārbaudītām vērtībām, bet arī reaģēt uz aktuālo."

Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Jurijs Hadarovičs (SC) gan ieteica festivāla rīkotājiem pārlieku neaizrauties ar jaunajiem mūziķiem, jo cilvēki pirmkārt dodas klausīties labi pazīstamus un sevi pierādījušus māksliniekus.

Savukārt opozīcijas deputāts Jānis Vilnītis norādīja, ka festivāla rīkotājiem būtu jāpiesaista arī rīkotāji no Liepājas, kuri "mācētu dot iedvesmu" un "atgriezt atpakaļ mūsu vienreizīgumu".

"Ir nācies dzirdēt diezgan kritisku liepājnieku vērtējumu," sacīja Vilnītis. "Ir objektīvas un arī subjektīvas lietas, tomēr kopējā sajūta ir tāda, ka, neliepājniekiem rīkojot festivālu, tas nav ar dvēseli."

Festivāla rīkotāju pārstāvji atzina, ka negatīvos komentārus esot pamanījuši un vēloties sadarboties arī ar vietējiem producentiem.

Kā ziņo festivāla "Summer Sound" rīkotāji, šogad pasākumus apmeklējuši 25 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!