Foto: Publicitātes foto

Nākamnedēļ, 1. septembrī, Rēzeknē atklās jaunuzcelto Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centru, informēja Rēzeknes domē.

Tā kā ēka pati par sevi ir neparasta, arī centra atklāšanas svētki būs neparasti – ar daudziem pārsteigumiem, pasaku varoņu piedalīšanos un koncertu, kurā uzstāsies pilsētas bērnu un jauniešu kolektīvi.

Svētku oficiālā daļa sāksies plkst. 12 ar apsveikuma runām, koncertu un svinīgu lentītes pārgriešanu. Bet viesus svētku organizatori gaida laukumā pie centra jau plkst. 11.30, kur svētku dalībniekus gaidīs pirmie pārsteigumi, tostarp "konfekšu lietus" un neliels šovs ar lidmašīnu piedalīšanos.

Pēc oficiālās daļas visi interesenti varēs doties ekskursijā pa radošo pakalpojumu centru, piedalīties radošajās darbnīcās, uzzināt, kādus pakalpojumus rēzekniešiem un pilsētas viesiem piedāvā Tūrisma attīstības centrs, un no skatu laukumiem patīksmināties par skatu uz pilskalnu.

Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā mājvietu radīs Skolēnu interešu centrs, jauniešu centrs, Tūrisma attīstības centrs un radošās un restaurācijas darbnīcas, kā arī veikals, kurā varēs iegādāties Latgales amatnieku darinājumus.

Radošo pakalpojumu centru veido divas ēkas, lielākā no tām ir piecstāvu. Pirmajā stāvā galvenokārt izmitināsies Rēzeknes pilsētas skolēnu interešu centra pulciņi. Otrajā stāvā telpas paredzētas jauniešiem – dažādi klubiņi, jauniešu informācijas punkti, muzikālā un multimediju darbnīca, plānota arī mācību uzņēmuma izveide, kurā jauniešiem tiks pasniegti uzņēmējdarbības pamati. Turpat atradīsies ar jaunākajām iekārtām aprīkota radošo industriju un restaurācijas darbnīca un kafejnīca. Trešajā stāvā būs administrācija, spēļu zāle jauniešiem un aerobikas zāle. Ceturtajā stāvā izvietosies pedagogu atpūtas telpa, kulinārā pulciņa nodarbību telpa ar labi aprīkotu minivirtuvi un horeogrāfijas zāle. Piektajā stāvā būs trenažieru zāle. Pašreiz tiek iepirkts zāles aprīkojums. Pašā augšā atradīsies terase, kur var pastaigāties svaigā gaisā un palūkoties uz pilsētu.

Projekta kopējās izmaksas ir 6,16 miljoni latu, no kuriem 5 171 757 lati ir ERAF līdzfinansējums, 365 065 lati – valsts budžeta dotācija un 624 022 lati – Rēzeknes pilsētas domes līdzfinansējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!