Foto: F64
Nākotnē mākslas festivāls "Cēsis" pasākumus nedēļas nogalēs varētu piedāvāt visas vasaras garumā, šodien žurnālistiem pauda viens no festivāla rīkotājām Indra Lūkina.

Perspektīvā festivāls varētu kļūt par pasākumu visas vasaras garumā, kas nedēļas nogalēs piedāvātu pasākumu programmu, jo uzstāties gribētāju skaits ir gana plašs un patlaban festivāls fiziski nespēj piedāvāt koncertu laikus visiem tiem mūziķiem, kas vēlas uzstāties.

Šādu ieceri festivāla rīkotāji varētu īstenot tad, kad Cēsīs darbu sāktu jaunais Vidzemes Mūzikas un kultūras centrs.

Kā uzsvēra festivāla organizators Juris Žagars, jau tagad ir skaidrs, ka jaunā koncertzāle Cēsīs nevarēs pastāvēt bez valsts atbalsta, jo maksa par komunālajiem pasākumiem paņems lielu daļu no pašvaldības kultūras un tūrisma budžeta. Pēc viņa teiktā valstij būs jāatrod pareiza līdzekļu sadala, lai jaunajai koncertzālei varētu atvēlēt jau plānotu finansējumu.

Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK) minēja, ka tuvākajos gados paredzēts pabeigt un atklāt trīs vai četras jaunas koncertzāles. Iecerēts, ka šogad durvis vērs Rēzeknes koncertzāle, nākamgad Cēsīs darbu sāks Vidzemes Mūzikas un kultūras centrs, kā arī tuvākajos gados plānots pabeigt Liepājas koncertzāli "Lielais dzintars". Atklājot jaunas koncertzāles, viens no svarīgākajiem jautājumiem būs par satura veidošanu.

Ministre norādīja, ka, veidojot jauno Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) stratēģiju, iekļauta arī sadaļa par reģionālo pieejamību, kas paredz izveidot četrus VKKF birojus Latvijā, lai reģionos lemtu par tam nozīmīgiem kultūras notikumiem.

Jau ziņots, ka Cēsīs sesto gadu pēc kārtas notiks mākslas festivāls "Cēsis 2012". Festivāls notiks no 27.jūlija līdz 19.augustam, piedāvājot četras izrādes, divas performances, astoņus koncertus, Valentīnas Freimanes veidoto itāļu kino klasikas programmu, starpnozaru diskusiju un Latvijas Nacionālas operas iestudējumu "Seviljas bārddzinis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!