Foto: Publicitātes foto
Šajā nedēļas nogalē - 2014.gada 4., 5. un 6.aprīlī Latvijas pilsētu un novadu bibliotēkās, muzejos, kultūras centros un izglītības iestādēs - kopumā vairāk nekā 100 vietās - notiks pasākums "Satiec savu meistaru!", informē Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

Ikviens ir aicināts apmeklēt meistardarbnīcas, individuālās nodarbības, paraugdemonstrējumus, lekcijas, diskusijas un koncertus. Pasākumā būs iespēja iepazīt un apgūt dažādas prasmes, kas saistītas ar tradicionālo amatniecību, muzicēšanu, dziedāšanu, mutvārdiem un zināšanas, kas saistītas ar dabu un visumu, rituāliem un svētkiem.

Atrodi savu meistaru un piesakies! Interesenti tiek aicināti pieteikties savlaicīgi, jo vairākās norises vietās apmeklētāju skaits ir ierobežots.

Šogad pasākums "Satiec savu meistaru" iekļaujas arī Berga Bazāra tradicionāli rīkotajā amatnieku un zemnieku tirgū. Rīgā, Berga Bazārā sestdien, 5.aprīlī no plkst.12 līdz 16 būs iespēja satikt stāstniekus, rotu darinātājus, podniekus, tautas tērpu darinātājus, zinātājus par dabas veltēm un to izmantošanu, kalēju un citus meistarus. Tautas muzikanti aicinās gan lielus, gan mazus kopā dziedāt, dejot un iet rotaļās.

"Satiec savu meistaru!" ir 2009.gadā aizsāktā projekta "Tradicionālo prasmju skola" turpinājums, kas iekļauts kopīgā Eiropas projektā "Eiropas amatu prasmju dienas".

Līdzīgi pasākumi, kur tradicionālo prasmju zinātāji aicina pie sevis mācekļus, vienlaikus notiek arī Francijā, Spānijā, Itālijā, Beļģijā un citās pasaules valstīs. Aizvadītajos gados "Satiec savu meistaru!" apmeklējuši vairāk nekā 10 tūkstoši dažādu paaudžu interesentu, un ik pavasari pasākums Latvijas sabiedrībā kļuvis par gaidītu notikumu.

Foto no iepriekšējo gadu pasākumiem:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!